Hoppa till sidans innehåll

Personuppgifter


Det finns särskilda regler för hur personuppgifter ska hanteras på ett tryggt och säkert sätt. Den 25 maj 2018 ersattes personuppgiftslagen av den nya dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) vilket gör att kraven förändras något. Syftet med en ny dataskyddsförordning är bland annat att modernisera dataskyddsdirektivets tidigare regler och att anpassa dessa till det nya digitala samhället. GDPR påverkar idrotten, förbund såväl som föreningar.

Svenska Kälksportförbundet hanterar personuppgifter, alltså uppgifter som direkt eller indirekt kan kopplas till en fysisk person, i ett fåtal olika system.

Personuppgifterna används bland annat till att hålla ordning i medlemsregister, fördela ekonomiskt stöd, hantera tävlingslicenser eller arrangera tävlingar och utbildningar. 

Vi är noga med att bara de som behöver uppgifterna kommer åt dem och sparar dem endast så länge de behövs för ett specifikt ändamål.Vi behåller dina personuppgifter olika länge beroende på vilket system det gäller. E-postmeddelanden med personuppgifter rensar vi efter hand.

Vi publicerar ibland tävlingsresultat och bilder på medlemmar från våra medlemsföreningar på hemsidan och sociala medier för att informera. Om du vill att en bild eller film där du finns med ska plockas bort gör vi självklart det omgående.  

Vill du veta mer om hur personuppgifter hanteras är du välkommen att kontakta förbundets kansli här! 

 

Svenska Kälksportförbundets integritetspolicy 

Gör en begäran av registerutdrag

Riksidrottsförbundets riktlinjer för att tillvarata enskildes rättigheter

Uppdaterad: 17 SEP 2018 15:34 Skribent: Niclas Bentzer
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Swesliding facebook


Swesliding Flickr


 

 

 

 

Postadress:
Svenska Kälksportförbundet
Niclas Bentzer, Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Besöksadress:
Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Kontakt:
Tel: +46104764246
E-post: forbundet@swesliding...

Se all info