Hem / Skeleton: Rapport från Park City och Whistler

Skeleton: Rapport från Park City och Whistler

Mio Olsson Klarqvist har representerat Sverige vid Europa Cupen i Winterberg och Leslie Stratton har kört NAC tävlingar i Park City.

Europa Cup i Winterberg

För unge Mio Olsson Klarqvist, född 2005, innebar tävlingarna i Winterberg hans blott tredje och fjärde internationella tävlingsstarter i karriären. 

I den första av de två tävlingarna gick Mio ut som åkare 17 av 33 startande. Han hade 31:a bästa startid och lyckades hålla den positionen hela vägen in i mål. Därmed blev det endast ett åk då endast topp 20 får göra ett andra åk. Men en stabil insats av Mio i en bana han endast besökt vid ett tillfälle tidigare. 

Vid tävling två i Winterberg kunde Mio inte riktigt följa upp den stabila åkning han visade upp dagen innan. 

- Det strulade en del i övre delen. Men från kurva 11 och neråt såg det bra ut, kommenterade Team Manager Roberth Klarqvist åkningen.
En 32:a plats av 33 startande blev facit. Många nyttiga erfarenheter för Mio som gör sin första tävlingssäsong i Europa Cupen.

Läs mer om Mio Olsson Klarqvist

Resultat Europa Cup 3 Winterberg

Resultat Europa Cup 4 Winterberg

North American Cup i Park City

20-21 november var Leslie Stratton tillbaka i hemmabanan i Park City för NAC tävlingar. 

- Det var här i Park City allt började för mig en gång i tiden. Det är här jag åkt mest och gjort mina bästa resultat. Så det är alltid kul att komma hit, säger Leslie Stratton. 

I den första tävlingen blev det en total 13:e plats efter två åk. 10 i åk 1 och 13 i åk 2. Starterna är den stora utmaningen där Leslie hamnar en bit efter men lyckas bygga fart och köra in placeringar genom åken.

Men under den andra tävlingen var Leslie åter på topp-10 listan med en åttåndeplats efter två åk! 

- Jag har gjort en del ändringar i mina tävlingsförberedelser och sätter nu starterna mycket bättre. Det finns mycket positivt att ta med till kommande ICC tävlingar, avslutar Leslie Stratton.

För Leslie väntar nya tävlingar i Intercontinental Cup, tävlingsserien under världscupen, 23 och 24 november i Park City. 

Läs mer om Leslie Stratton

Resultat North American Cup 4 Park City

Resultat North American Cup 5 Park City