Hoppa till sidans innehåll

Viktiga beslut om framtiden på förbundsmötet

21 SEP 2019 19:19
Lördag den 21 september höll Svenska Kälksportförbundet förbundsmöte på Bosön. En ny styrelse är vald för verksamhetsåret 2019-2020 och mötet beslutade även att ge styrelsen mandat att gå vidare med att se över en ny förbundsorganisation.
  • Uppdaterad: 21 SEP 2019 19:19

17 personer, varav 6 ombud, samlades på Bosön för att genomföra Svenska Kälksportförbundets 70:e årsmöte. Till mötesordförande valdes RF:s mångårige chefsjurist Christer Pallin som ledde förhandlingarna med akuratess. 

Hasse Abrahamson, Johan Ahlberg, Maria Ewald Gröndal, Per-Anders von Scheele , Michael Törnquist.
Saknas på bilden gör Lotta Stenqvist och Eva Gustafsson.

På mötet valdes en ny styrelse för verksamhetsåret 2019-2020. Som ordförande omvaldes Hasse Abrahamson för ytterligare ett år. Johan Ahlberg och Lotta Stenqvist omvaldes till ledamöter av förbundsstyrelsen för en tid av två år. Eva Gustafsson valdes till ledamot av förbundsstyrelsen för en tid av ett år. Ett fyllnadsval efter Ann Kohala som väljer att satsa fullt ut på sin roll som Team Manager för banrodellandslaget. Som supplenater valdes Per-Anders von Scheele och Maria Ewald Gröndal för en tid av ett år. 

Kontaktuppgifter till förbundsstyrelsen. 

Flera viktiga beslut gällande framtiden togs på mötet. Bland annat fick styrelsen mandat att jobba vidare med frågan om översyn av en ny förbundsorganisation. Svenska Kälksportförbundet är från och med 1 januari 2021 uteslutet ur Riksidrottsförbundet efter beslut på Riksidrottsmötet i maj 2019. Men nu intensifieras arbetet med att söka samgående med ett annat förbund för att trygga framtiden för Svensk Kälksports föreningar, medlemmar och utövare. 

Styrelsens förslag till verksamhetsplan samt ekonomisk plan för verksamhetsåret 2019-2020 antogs av mötet och därmed kan arbetet och den idrottsliga verksamheten fortgå i enlighet med tidigare utstakad väg. 

Lotten Hjelm omvaldes till valberedningens ordförnde och får där sällskap av Anders Söderberg och Linnea Nillson-Waara. 

Förbundsordförande Hasse Abrahamson, Gunnar Pettersson, vice ordförande Johan Ahlberg. 

Under dagen har en av Svensk Kälksports stora eldsjälar mottagit förbundets högsta förttjänsttecken i guld. Gunnar Pettersson från Lidingö Rodel Club har under många år fungerat som kassör i sin förening. Ett arbete revisorerna aldrig haft anledning att ha synpunkter på. Gunnar har även bakgrund som tränare på såväl förenings- som landslagsnivå under många år. Otaliga är det timmar Gunnar har lagt på föreningens anläggningar. Med sin kompetens inom schakt och goda handlag med stora maskiner har Gunnars insatser varit ovärderliga för Lidingö Rodel Club och Svensk Kälksport. Förbundet genom förbundsstyrelsen vill därför rikta ett stort tack till Gunnar! 

Protokoll från förbundsmötet publiceras på hemsidan inom kort. 

 

 

Skribent: Niclas Bentzer
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Swesliding facebook


Swesliding Flickr


 

 

 

 

Postadress:
Svenska Kälksportförbundet
Niclas Bentzer, Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Besöksadress:
Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Kontakt:
Tel: +46104764246
E-post: forbundet@swesliding...

Se all info