Hoppa till sidans innehåll

Unga kälksportare med drömmar om OS i rodel och skeleton tränar i Vålådalen

10 SEP 2020 07:25
Olympisk Offensiv 2026 är en satsning från Sveriges Olympiska kommitté på unga talanger med sikte på ett framtida OS. Just nu har ett 20-tal framstående idrottare från fem olika idrotter samlats i Vålådalen för gemensamt träningsläger 7-11 september.
  • Uppdaterad: 10 SEP 2020 07:25

Projektet Olympisk Offensiv 2026 syftar till att stötta utvecklingen av talanger med sikte på OS 2026 och 2030. Ansvarig för talangutvecklingen inom projektet är meriterade tränare Wolfgang Pichler.

Med i projektet finns fem unga kälksportare, Paulina Ewald Gröndal (skeleton), Tove Kohala (rodel), Filippa Nordgren (skeleton), Svante Kohala (rodel) och Lovisa Ewald (skeleton). Tove och Svante har OS-erfarenhet från Ungdoms-OS i Lillehammer 2016 och 2020 deltog Paulina och Lovisa på spelen i Lausanne. Där lyckades Lovisa bärga en sjätteplats.

 

Tove, Hasse och Svante tillsammans med ansvarig Wolfgang Pichler. 

 

På plats i Vålådalen har de aktiva med sig sina tränare i form av Roberth Klarqvist (Team Manager Skeleton), Linus Ottosson (Förbundskapten Skeleton), Helena Westerberg (Fystränare rodel) och Hasse Kohala (Förbundskapten Banrodel). Även resurspersoner från SOK är med för att stötta aktiva och ledare genom support på områden som fysträning, återhämtning och nutrition. Träning, ökad kunskap och erfarenhetsutbyte präglar dagarna.

 

 Grenspecifik träning i skeleton.

 

Med på lägret är också aktiva och ledare från skidskytte, backhoppning och skridsko. Såväl gemensamma pass som grenspecifika träningar genomförs och blandas med föreläsningar och samkväm.

Skribent: Niclas Bentzer
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Swesliding facebook


Swesliding Flickr


 

 

 

 

Postadress:
Svenska Kälksportförbundet
Niclas Bentzer, Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Besöksadress:
Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Kontakt:
Tel: +46104764246
E-post: forbundet@swesliding...

Se all info