Hoppa till sidans innehåll

Skeleton: Stark säsongsöppning av Leslie Stratton

11 NOV 2018 18:34
Den 7 och 8 november startade tävlingssäsongen 2018-2019 för svensk kälksport då Leslie Stratton tävlade i den Nordamerikanska Cupen (NAC) i Whistler. Leslie visar god form med en 9:e och 7:e placering i stark konkurrens av flertalet världscupåkare.
  • Skapad: 11 NOV 2018 18:34

Äntligen är tävlingssäsongen igång för svenska kälksport! Först ut i banan var alltså vår skeletonåkare Leslie Stratton som genomfört två tävligar som ingår i den Nordmaerikanska Cupen i Whistler. En bana Leslie endast besökt vid ett tillfälle innan. 

- Jag har tävlat i Whistler en gång under min andra säsong som skeletonåkare. Då det är en av de sanbbate banorna i världen var jag kanska nervös inför tävlingarna, säger Leslie. 

I tävlingarna deltog flera etablerade världscupåkare så motståndet var hårt. Trots detta lyckades Leslie med bedriften att placera sig topp-10 i båda tävlingarna med en 9:e plats och en 7:e plats. 

- Träningen inför tävlingen har gått bra och jag känner mig väldigt trygg här i Whistler nu. På tävlingen lyckades jag slå mitt personbästa med tre sekunder samt sätta nytt hastighetsrekord med 138,9 km/timme, säger en glad Leslie. 

Förhoppningsvis kommer Leslie att tävla fler gånger i Whistler denna säsong då VM avgrörs där 7-8 mars 2019. 

- Det känns helt fantastiskt att få sätta på sig den Svenska tävlingsdräkten och jag är otroligt tacksam för all support, säger Leslie. 

Kommande tävling i NAC är i Park City (USA) 19-20 november. 

Reslutat från NAC. 

Skribent: Niclas Bentzer
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Swesliding facebook


Swesliding Flickr


 

 

 

 

Postadress:
Svenska Kälksportförbundet
Niclas Bentzer, Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Besöksadress:
Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Kontakt:
Tel: +46104764246
E-post: forbundet@swesliding...

Se all info