Hoppa till sidans innehåll

Skeletonsäsongen 2016/17

04 MAR 2017 13:18
En framgångsrik säsong!
  • Uppdaterad: 07 MAR 2017 17:04

Skeletonsäsongen inleddes redan i somras när Sandra Andriainen tog hem ett silver på start-VM. Även för Rasmus Ottossons del började säsongen på ett bra sätt då han blev tilldelad RF och Svenska spels elitidrottsstipendium, vilket mottogs på Idrottsgalan.

 Det har varit en framgångsrik säsong såhär långt. Juniorerna Carl och Ludvig inledde säsongen med att köra Europacupen i Igls och Königssee. På plats i Igls och Königssee var även Arvid Rapp, som representerade Sverige i tävlingsserien Intercontinentalcupen. Alla gjorde bra ifrån sig och presterade nya personbästa i stort sett varje dag.

 Rasmus var över i Kanada och tävlade först i Americas cup där det blev en åttonde och en niondeplats, bara ett par tiondelar från topp 3. Värt att nämna från Americas cup är att Rasmus noterade högst topphastighet av samtliga deltagare. Därefter var det dags för säsongens första världscup. Rasmus imponerade åkmässigt och åkte från 28e snabbast start till att vara 21a i mål. Några få hundradelar från topp 20.

 Efter att ha haft tävlingsuppehåll över julhelgen var det återigen dags för Rasmus att åka över atlanten och tävla i Americas cup i Park City. Den här gången var junioren Carl med på resan. Efter en bra träningsvecka för båda, där Carl hade en fantastisk utvecklingskurva, var det dags för tävling. Rasmus körde in på en sjätte och en niondeplats. Endast 2 tiondelar från pallen. Carl gjorde sina bästa tävlingar i karriären båda dagar, en 22-plats och en 18-plats i det 30 man starka startfältet. Mycket lovande från Carl som är blott 17 år gammal. Redan dagen efter tävlingarna i Park city började träningen för Rasmus i Calgary där det var dags för tävlingar i intercontinentalcupen. Efter en lovande träningsvecka och bra körning ner till kreiseln försökte Rasmus sig på en för svår utgång vilket resulterade i en hård krasch där han nästan fick se kälken åka ifrån honom. Rasmus ryckte dock upp sig och genomförde tävlingen dagen efter med gott resultat. Tävlingssäsongen är över för våra juniorer för den här säsongen och vi önskar dem lycka till i nästa säsong! 

Skribent: Josefin Sjöström
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Swesliding facebook


Swesliding Flickr


 

 

 

 

Postadress:
Svenska Kälksportförbundet
Niclas Bentzer, Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Besöksadress:
Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Kontakt:
Tel: +46104764246
E-post: forbundet@swesliding...

Se all info