Hoppa till sidans innehåll

Skeleton: Sandra Andriainen gör comeback i Winterberg

23 NOV 2018 10:33
I helgen väntar både ICC- och EC-tävlingar från Winterberg för det svenska landslaget. Totalt kommer fem åkare till start. En av dem är Sandra Andriainen från Sandviken som göra comeback efter några säsongers skadefrånvaro.
  • Skapad: 23 NOV 2018 10:33

Först ut bland helgens svenska skeletonåkare är Carl Adlers som tävlar i ICC-cupen i Winterberg (GER). 

Carl fick med sig två 24:e platser från förra helgens EC-tävlingar i Innsbruck (AUT).

- "Calle" går ut som nummer 26 i tävling två i Innsbruck och gör ett stabilt åk med riktigt bra hastighet på slutet och placerar sig som 24:a. Han har en bra trend,  säger Team Manager Robert Klarqvist. 

Startlistor och Resultat ICC Winterberg 23-24 novmeber

 

Liam Falk, Ludvig Sahlin, Joanna Lahovary Olsson och Sandra Andriainen kommer alla att tävla i EC-tävlingarna i Winterberg 24 novmeber. 

Liam som är född 2002 gjorde debut förra helgen och nu väntar alltså ytterligare tävlingar för den startsnabbe svensken som trots en liten kracsh föregående helg har imponerat så långt.

- Hans snabba start och fina åkning i banans övre del resulterade i höga farter vilket innebar en helt ny upplevelse i kurva 11 i Innsbruck. Men Liam redde ut situationen fantastiskt fint och rutinerat trots sin unga ålder, säger Roberth Klarqvist. 

Ludvigs tävlingspremiär för säsongen skedde i ICC-tävlingarna i Innsbruck där han i starkt motstånd placerade sig sist reslutatlistan. Men träningstiderna inför kommadne EC-tävlingar i Winterberg visar på åkning som mycket väl kan reslutera i topp 20-placeringar. 

För Joanna slutade förra helgens EC-tävling nummer två med den bästa svenska placeringen av samtliga åkare. Med sin 20-placering efter åk 1 kvalificerade hon sig även till ett andra åk. Ett åk som inte förändrade placeringen.

- Hon är peppad inför sitt andra åk och sätter veckans bästa kreisler! Joanna ska vara mycket nöjd med sin prestation i Innsbruck, säger Roberth Klarkvist. 

En som har goda minnen från banan i Winterberg är Sandra Andriainen som gör efterlängtad comeback i skeletonsammanhang. Säsongen 2014-2015 tog Sandra nämligen en 6 placering vid en EC i Winterberg. Hon är en extremt explosiv och snabb åkare som bland annat tagit en 2 plats vid VM i Start 2016. Vi säger varmt välkommen åter till kälksporten Sandra! 

Startlistor och Resultat EC Winterberg 24 novmeber

 

Skribent: Niclas Bentzer
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Swesliding facebook


Swesliding Flickr


 

 

 

 

Postadress:
Svenska Kälksportförbundet
Niclas Bentzer, Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Besöksadress:
Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Kontakt:
Tel: +46104764246
E-post: forbundet@swesliding...

Se all info