Hoppa till sidans innehåll

Skeleton: Rasmus Ottosson på 7 plats i Lillehammer

28 NOV 2017 12:24
Säsongen har startat för landslaget i Skeleton. Här följer en liten rapport från de inledande tävlingarna.
  • Uppdaterad: 26 JAN 2018 16:41

Efter en snöplig inledning på säsongen med urspårning i starten i Whistler och skadad kälke hade såväl Rasmus Ottosson som kälken repat sig och stod för mycket fina insatser på Europacupen i Lillehammer.

Med tävlingens högsta hastighet och i konkurrens med en stor del av världseliten tog Rasmus en mycket fin 7e-plats och 9-plats med hundradelar upp till de ädlare placeringarna. Det känndes lite extra snöpligt när han i första starten snubblade till och tappade två tiondelar jämfört med sin start i andra åket vilket motsvarar fem tiondelar på ett åk då startfarten ger utslag på större delen av åket. En 7e-plats är den bästa placeringen för de svenska åkarna på de europeiska banorna, där banprofilerna gjort så att favoritbanorna blivit de lite tuffare banorna i Park City, Whistler och Lake Placid.

Carl Adlers och Ludvig Sahlin gjorde säsongsdebut i Lillehammer och fortsätter utvecklas. "Ludde" lyckades för första gången komma till andra åket världscupssammanhang med en 20e-plats och "Calle" tog en 21a-plats som bäst.

Linus Ottosson som inledde säsongen på bästa sätt med supertider i Lillehammer och placeringar som 1a till 5a i de inledande träningarna och med stor medaljchans i den första internationella tävlingen för säsongen i Whistler, kraschade rejält i sista träningen och har efter det inte hittat tillbaka i åkningen och laddar härnäst mot tävlingar i januari.

För Rasmus vars form är bra och på uppåtgående väntar tävlingar i Park City 28-29 november där bra insatser kan ta honom till OS i Korea senare i vinter.

Calle, Ludde och Roberth Klarquist laddar mot träning och tävling i La Plagne i Frankrike 15-16december. För damerna i landslaget, Sandra Andriainen och Julia Ericson blir troligtvis första internationella tävlingen i janauri 2018. 

Skribent: Niclas Bentzer
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Swesliding facebook


Swesliding Flickr


 

 

 

 

Postadress:
Svenska Kälksportförbundet
Niclas Bentzer, Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Besöksadress:
Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Kontakt:
Tel: +46104764246
E-post: forbundet@swesliding...

Se all info