Hoppa till sidans innehåll

Skeleton: Leslie Stratton byter USA mot Sverige

04 OKT 2018 11:20
Efter ett par säsonger i det amerikanska landslaget väljer skeletonåkaren Leslie Stratton, som har en svensk mamma, att byta nation och istället börja tävla för Sverige.
  • Skapad: 04 OKT 2018 11:20

Leslie började sin kälksportkarriär som bobåkare säsongen 2014-2015. Säsongen efter fann hon den riktiga glädjen i skeleton. Hon har mestadels tävlat i den Nordamerikanska Cupen med en åttondeplacering från hemmabanan i Park City (USA) som bästa placering. Förra säsongen gjorde hon även flera tävlingar i Europacupen med fina placeringar i både Lillehammer (NOR) och LaPlange (FRA).

⏤      Jag och mina syskon har dubbla medborgarskap och jag älskar att vara svensk. Därför är jag väldigt glad över möjligheten att nu få tävla för Sverige, säger Leslie. 

Förutom höghastighetssporter på is är Leslie en duktig softballspelare. Efter en karriär på St. Lawrence University flyttade hon till Sverige några år och spelade för Skövde Saints och det svenska landslaget. Så det finns redan rutin att representera Sverige! 

 

Årets säsong kommer mestadels att bestå av tävlingar i Nordamerika för Leslie men förhoppningsvis även någon tävling i Europa. Säsongens stora mål är VM i Whistler 7-8 mars 2019. 

 

⏤ Mitt varmaste tack till Team USA för fyra fantastiska år. Men nu väntar nya utmaningar med Sverige. Det kommer att bli kul, avslutar Leslie Stratton. 

 

Skribent: Timoty Dartiguelongue
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Swesliding facebook


Swesliding Flickr


 

 

 

 

Postadress:
Svenska Kälksportförbundet
Niclas Bentzer, Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Besöksadress:
Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Kontakt:
Tel: +46104764246
E-post: forbundet@swesliding...

Se all info