Hoppa till sidans innehåll

Skeleton: Det är dags för de unga att få kliva fram

01 OKT 2018 12:32
Vi ringde upp Roberth Klarqvist, Team Manager för Svenska Skeleton Landslaget under ett träningsläger i Lettland. Samtalet med Robban gav en bra inblick på den kommande säsongen.
  • Skapad: 01 OKT 2018 12:32

Skeletonlandslaget var förra helgen i Sigulda, Lettland. Där finns både en internationella bana för bob, rodel och skeleton men även en isad inomhusanläggning för startträning. Det Svenska landslaget i skeleton befann sig på tre träningsdagar i ”ishuset” för att slipa på toppformen och träna på starter. Med på lägret var ledarna Roberth och Linus tillsammans med juniorlandslagets Carl, Ludvig och Joanna samt ungdomarna Filippa, Theodor och Mio. 

 

Försäsongen rullade igång redan i juni med fystester och sprinttester i Stockholm och Falun och testerna kommer fortsätta rulla på under hösten. Det har även genomförts ett antal prova-på-aktiviteterna som har blivit en succé! Inte minst bland unga tjejer där många varit intresserade av att testa på.

 

Träningslägret i Sigulda startade i fredags och på träningslägret lades mycket fokus på starten och uppskattningsvis blir det 15 starter på en träning för varje deltagare. Starten är den mest avgörande momentet i Skeleton därför läggs det extra fokus på detta, säger Roberth Klarqvist.  

 

När Roberth berättar om den kommande skeleton-säsongen och vilka mål som har satts upp så är ett av målen att en av dom nya ungdomarna som nyligen börjat med skeleton ska delta och tävla i Europacupen men även försöka bli aktuell för ungdoms-OS 2020. För att lyckas med detta så är ett delmål nödvändigt som är att skapa en breddsatsning parallellt med elitsatsningen på dom olika landslagen.

 

Breddsatsningen på hemmaplan ska fokusera på att få fler ungdomar att aktivt åka skeleton genom att skapa flera prova-på tillfällen på olika platser i Sverige men även i de närmaste banorna i Norge och Lettland. Breddsatsningen ser lovande ut och målet är att minst 8 stycken nya ungdomar ska börja åka skeleton denna säsong. 

 

Satsningen på landslagen, senior och juniorlandslaget, gått ut på att skapa bättre träningsupplägg och goda förutsättningar till träning på hemmaplan. Det kommer flera viktiga tävlingar under den kommande säsongen för dom olika landslag. Bland annat juniortävlingar i ST. Moritz, Europacupen, Nord Amerikanska Cupen, VM i Lake Placid och inte minst SM tävlingarna som kommer att hållas i Lillehammer. 

 

Vi ser fram emot en spännande skeletonsäsong 2018-2019!

Skribent: Jean-Lennart Dartiguelongue
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Swesliding facebook


Swesliding Flickr


 

 

 

 

Postadress:
Svenska Kälksportförbundet
Niclas Bentzer, Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Besöksadress:
Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Kontakt:
Tel: +46104764246
E-post: forbundet@swesliding...

Se all info