Hoppa till sidans innehåll

Skeleton: Christofer Eriksson starttävlar i Prag 5 september

03 SEP 2020 19:45
Hallå där!
Christofer Eriksson, Borlänge Rodelklubb, som är anmäld till öppna Tjeckiska startmästerskapen i skeleton 4-5 september i Prag.
  • Uppdaterad: 03 SEP 2020 19:45


Snabbfakta

Namn: Christofer Eriksson.

Ålder: 27.

Hemort: Örebro.

Yrke: Vägkonstnär.

Familj: Stor och helt fantastisk.

Andra idrotter: Just nu tävlar jag aktivt i Tyngdlyftning och Skeleton. Tidigare har jag tävlat i Friidrott och Amerikansk Fotboll.


 

Hur kommer det sig att du drar till Prag på starttävling?

Jag är ny i sporten och har mycket att lära mig. Jag hoppas att komma ifrån helgen lite bättre än när jag åkte dit. Så är det ju väldigt trevligt att resa också!

 

Hur gick det till när du upptäckte skeleton?

Det är en rolig anekdot. Men kort sagt så såg det väldigt spännande ut så jag hoppade på chansen att få prova i vintras.

 

Du är lite av en ”startraket” och har under förra säsongen bland annat slagit svenskt startrekord i Lillehammer och haft flera topp-10 starttider i Europacuptävlingar. Hur kommer det sig att du är så rask i starterna?

Det är till stor del från mitt tidigare idrottsliv, gissar jag. I Amerikansk Fotboll är det en fördel att vara explosiv och snabb så vi tränade mycket därefter. Jag började med friidrott för att fortsätta utveckla snabbheten ännu mer och hamnade i en fin symbios mellan idrotterna som nu ger utdelning i startsträckan i Skelton.

 

Hur ser en vanlig träningsvecka ut i Christofer Erikssons liv?

En vanlig träningsvecka varierar enormt för mig beroende på vilka möjligheter livet ger just den veckan. När jag är ledig och kan träna, äta och sova som en atlet så försöker jag träna därefter. Men som vi alla vet så är livet ett pussel med jobb och andra åtaganden. Då brukar jag köra crossfitinspirerade pass. Snabbt in, snabbt ut med fokus på att kroppen mår bra och är redo för nästa dag.

 

Internationella skeletonsäsongen planeras dra igång i slutet av november. Hur ser dina mål ut för säsongen 2020-2021?

Jag har flera mål för säsongen. Målet som jag blir nöjdast med i år är att jag ska ha ett helt åk (helst på tävling) där jag inte skrapar väggen, crashar i en kriesslsväng eller får sladd under hela åket.

 

Beskriv för en som aldrig testat sporten vad tjusningen är med skeleton?

Det är känslan när man står på starten, högst upp i banan. Du hör ditt namn på högtalarna, du känner att pulsen ökar och alla tankar bara försvinner. Det enda du känner är spänningen, rädslan och hoppet om att prestera på den nivå du känner dig kapabel till. Den känslan är magisk och tjusningen för mig.

 

Stort lycka till i Prag 4-5 september!

Tack!

 

Skribent: Niclas Bentzer
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Swesliding facebook


Swesliding Flickr


 

 

 

 

Postadress:
Svenska Kälksportförbundet
Niclas Bentzer, Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Besöksadress:
Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Kontakt:
Tel: +46104764246
E-post: forbundet@swesliding...

Se all info