Hoppa till sidans innehåll

Skärgårdsrycket 2018: Skärgårdens Rodel & kälkklubb visade en god form när första deltävlingen avgjordes

11 JUN 2018 19:25
Lördagens tävlingen, var ute på Rögrund i Stockholms skärgård. Dagen bjöd på ett strålande väder och totalt hade 28 deltagare från Sverige, Norge och Danmark mötts upp i åldrarna 10- 68 år.
  • Uppdaterad: 11 JUN 2018 19:50

I startfältet hittade vi både banrodel- och skeletonåkare, gamla bobåkare, blivande naturrodelåkare och nybörjare.

 

När starten gick igång för Skärgårdsrycket så var det fyra klasser som kom till start: Yngre juniorer, Junior Herr, Dam och Herr klass

 

Herrklassen var den klass med mest anmälda deltagare där kunde man hitta flera, bobåkar veteraner och blivande naturrodel-åkare och banrodel-åkare. Segraren ur Herrklassen blev Svante Kohala från Skärgårdens Rodel & kälkklubb. Svante kommer att delta i VM och WC under vintern och vi ser fram mot att följa honom.

 

Tove Kohala, Skärgårdens Rodel & kälkklubb, Ljusterö, tog en finfin seger i damklassen som var näst största klassen. Tove har 3 år kvar som junior men har redan tagit klivet upp till seniorerna. Hennes tävlingsresultat visar att hon klarar av att tävla mot seniorerna.

 

I klassen yngre juniorer blev det en seger för Norge genom Joakim Klåstad. Joakim som tävlar och tränar för Oslo Ake klubb har siktet inställt på att kvala till Ungdoms OS St. Moritz 2020.

 

I klassen Herr Junior vann Joel Sundberg från Skärgårdens Rodel & kälkklubb, Ljusterö. Även Joel har med siktet inställt på Ungdoms OS 2022 ST Moritz. Joel gjorde sin tävlingsdebut i Junior WC 2017 under vintern med bravur.

 

Vid tävlingen användes den 25-meter långa träbanan som ligger inbäddad i den inre hamnen på Rögrund och används mestadels som en träningsanläggning för klubbens åkare i Skärgårdens Rodel och Kälklubb.

 

Att nämnas var att 7 stycken av deltagarna har representerat sitt land i OS i grenarna bob eller rodel och vi är övertygade om att vi hade flera blivande olympier och duktiga kälk-åkare i startfältet.

 

Nästa deltävling är på Ljusterö och Åsättra hamn den 24 juli.

 

Resultat

 

Herrar senior

 

Damer senior

 

Herr Junior

 

Yngre Juniorer

 

Skribent: Timoty Dartiguelongue
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Swesliding facebook


Swesliding Flickr


 

 

 

 

Postadress:
Svenska Kälksportförbundet
Niclas Bentzer, Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Besöksadress:
Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Kontakt:
Tel: +46104764246
E-post: forbundet@swesliding...

Se all info