Hoppa till sidans innehåll

Skärgårdsrycket 2018: Den yngre generationens debutanter klev upp på prispallen!

26 JUL 2018 16:50
Vinnarna av Skärgårdsryckets andra deltävling är korade nere i Åsättra hamn på Ljusterö. Svante Kohala och Tove Kohala ifrån Ljusterö vann. Dagens skräll blev Joel Sundberg och silvermedaljören Rasmus Moberg.
  • Skapad: 26 JUL 2018 16:50

Vinnarna av Skärgårdsryckets andra deltävling är korade. Sammanlagt hade 19 deltagare samlats för att åka banrodel på Åsättras startbana och medelåldern i herrklassen hade sjunkit rejält.

 

I startfältet hittade man även denna gång kälkåkare från dem olika kälkgrenarna som är banrodel, naturrodel och alpinrodel.  Det var tre hemmaåkare som tog hem segern i alla klasserna. 

 

Segraren ur herrklassen blev Svante Kohala med tiden 1,27, på andra plats kom Rasmus Moberg 1,30. Joel Sundberg och Max Eriksson kom på delad tredje plats 1,32.

 

Segraren ur Damklassen blev Tove Kohala med tiden 1,40 på andra plats kom Toves mamma Ann Kohala hon fick 1,47 och på tredje plats kom Elenore Wallén med tiden 1,50.

 

I klassen yngre juniorer blev det en solklar seger för Paul Schaber ifrån Ljusterö han fick tiden 1,46, på andra plats kom Emilie Lindqvist 1,51 och på tredje plats kom Rasmus Lindqvist 1,54.

 

Den 15 meter långa trärampen nere i Åsättra hamn på Ljusterö stod som tävlingsbana och är specifikt utformad för att träna på startmomentet som är det viktigaste i kälksporten. Till vardags används banan flera gånger i veckan av Skärgårdens Rodel- och Kälkklubb.

 

 

Tove Kohala som blev segraren i damklassen är uppvuxen på Ljusterö och har tränat och tävlat i flera år för Skärgårdens Rodel- och Kälkklubb och för svenska landslaget, även Svante Kohala är ifrån Ljusterö och tävlar för Skärgårdens Rodel- och kälkklubb sen flera år tillbaka.

 

Dagens överraskning blev Joel Sundberg och silvermedaljören Rasmus Moberg.  Båda hade valt att kliva upp från junior till herrklassen. Den unge Rasmus Moberg från Ingmarsö tog silver, dessutom passade han på att sätta personbästa som debutant i herrklassen.

 

Även Joel Sundberg gjorde en strålande insats och delade på 3 plats med Max Eriksson.  Riktigt kul att vi hade fyra unga killar som tog sig högt upp på prispallen!

Skribent: Timoty Dartiguelongue
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Swesliding facebook


Swesliding Flickr


 

 

 

 

Postadress:
Svenska Kälksportförbundet
Niclas Bentzer, Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Besöksadress:
Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Kontakt:
Tel: +46104764246
E-post: forbundet@swesliding...

Se all info