Hoppa till sidans innehåll

Samgåendeprocess: Information om finansiering och resurser

16 JUN 2020 14:29
Svenska Skridskoförbundet och Svenska Kälksportförbundet undersöker vidare möjligheterna att tillsammans skapa ett öppet, inkluderande och modernt idrottsförbund. Ta del av projektgruppens information kring finansiering och resurser.
  • Uppdaterad: 16 JUN 2020 14:29

Som tidigare informerats till föreningar i Svenska Skridskoförbundet och Svenska Kälksportförbundet pågår ett arbete med att se över möjligheterna till ett samgående och att skapa ett nytt modernt förbund som står sig starkt i den svenska idrottsrörelsen. Ett förbund där föreningar och aktiva känner sig välkomna och får utvecklas oavsett ambition med sitt idrottande eller tidigare erfarenheter.

 

Ny sida med all infromation samlad

Alla tidigare utskick som gått ut samt annan aktuell information finns nu samlad på ett och samma ställe. Du finner allt här! 

 

Finansiering och resurser 

Vid detta tillfälle vill projektgruppen presentera förutsättningar kring ekonomi, finansiering och resurser. Ett område som inte är helt enkelt att överblicka eller att förutspå långsiktigt då en stor del av intäkterna är bidrag kring vilka beslut om tilldelning fattas årligen eller med tvåårsintervaller. Men det är en fördel inom Riskidrottsförbundets bidragssystem att vara ett större förbund med många föreningar, medlemmar och aktiviteter då dessa parametrar till stor del avgör storleken på stöden. Ett större förbund har också möjlighet att generera högre egna intäkter i form av medlemsavgifter, licenser och utbildningsavgifter för att samtidigt effektivisera och minska kostnader för administration.  

Du finner projektgruppens information om finansiering och resurser här!

Vill du fördjupa dig ytterligare finns en utvecklad information på samlingssidan för samgåendeprocessen. Du finner den här!

 

Inbjudan till informationsmöten

Projektgruppen för samgåendeprocessen vill bjuda in föreningar som är medlemar i Svenska Skridskoförbundet och Svenska Kälksportförbundet till ett digitalt informationsmöte med möjlighet att ställa frågor. 

 

Dag: Onsdag 1 juli

 

Tider: 17.30-18.30 (föreningar Svenska Skridskoförbundet)

            18.45-19.45 (föreningar Svenska Kälksportförbundet)

 

Anmälan: Anmäl ditt deltagande på länken så skickas information med inloggnignsuppgifter till anmälda deltagare ut innan mötet.

 

ANMÄL DIG HÄR! 

 

Sista dag för anmälan: Måndag 29 juni

 

Har din förening frågor, funderingar eller idéer så är du alltid välkommen att kontakta någon av nedanstående!

 

Anne Österberg

This is a mailto link

08-699 61 00

 

Niclas Bentzer

This is a mailto link

010-476 42 46

 

Tack för ditt engagemang!

 

Skribent: Niclas Bentzer
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Swesliding facebook


Swesliding Flickr


 

 

 

 

Postadress:
Svenska Kälksportförbundet
Niclas Bentzer, Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Besöksadress:
Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Kontakt:
Tel: +46104764246
E-post: forbundet@swesliding...

Se all info