Hoppa till sidans innehåll

Samarbete mellan Kälksportförbundet och Fogelsta ska få fler i rörelse!

20 JAN 2019 15:04
Brenderup Group, tillverkare av Fogelsta släpvagnar går in och stöttar Kälksportförbundets satsning "Kälksport för alla" med släpvagnar. Målet är att skapa en uppsökande verksamhet där fler ska fler ska få möjlighet att uppleva snöglädje på kälke!
  • Skapad: 20 JAN 2019 15:04

Tack vare ekonomiska medel från Svenska Spel och RF:s satsning Framåtfonden har Svenska Kälksportförbundet startat satsningen "Kälksport för alla". Ett projekt som syftar till att få fler barn, unga och vuxna i rörelse genom att lättare kunna erbjuda fler möjligheten att testa på kälksport. 

- Varje sluttning med snö är en potentiell arena för kälksport. Genom projektet "Kälksport för alla" kan vi nu tillgängliggöra vår idrott för fler människor runt om i landet, säger Niclas Bentzer på Svenska Kälksportförbundet. 

Fogelsta har nu gått in och stöttat projektet genom sponsring av släpvagnar så att två mobila enheter fyllda med allt material som behövs för att arrangera en prova-på dag, en träning eller en tävling har skapats. Släpvagnarna är möjliga för skolor, föreningar, företag eller andra organisationer att kostnadsfritt låna för att kunna erbjuda kälkåkning. Ett släp finns stationerat längs Norrlandskusten och ett i Stockholmsområdet. 

- För oss på Fogelsta är barn och ungas möjlighet till ett aktivt liv och en meningsfull fritid viktigt. Vi ser fram emot en fin vinter med många kälksportare ute i backarna, säger Anders Horvath Marketing & Online Manager på Brenderup Group. 

Du kan läsa mer om "Kälksport för alla" nedan. Ta reda på hur du går till väga för att låna en släpvagn och hitta alla öppna "Kälksport för alla" events där du kan prova på kälkåkning!

Mer om "Kälksport för alla"  

Om Framåtfonden

Framåtfonden är ett nytt initiativ. Genom Framåtfonden ger Svenska Spel och Riksidrottsförbundet varje år samtliga specialidrottsförbund en möjlighet att söka medel för att testa idéer kring nya former av fysisk aktivitet för att få fler i rörelse och skapa rörelseförståelse för fler. 

Mer info finns på rf.se

Skribent: Niclas Bentzer
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Swesliding facebook


Swesliding Flickr


 

 

 

 

Postadress:
Svenska Kälksportförbundet
Niclas Bentzer, Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Besöksadress:
Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Kontakt:
Tel: +46104764246
E-post: forbundet@swesliding...

Se all info