Hoppa till sidans innehåll

Parabob: Bra säsongsstart för Sebastian Westin i Park City

17 DEC 2018 12:00
När världscupsäsongen för parabob drog igång 14-15 december i Park City stod Sebastian Westin redo på startlinjen. Det började bra med en fjärdeplats i den första deltävlingen och en sjätteplats i den andra deltävlingen!
  • Skapad: 17 DEC 2018 12:00

Sebastian Westin gör sin blott andra säsong inom parabob. Under fjolårssäsongen lyckades han med bedriften att ta en femteplats på en världscuptävlng i St. Moritz, en placering han nu alltså redan förbättrat i sin första tävling för säsongen. Sebastian har siktat in sig på pallplats och närmar sig stadigt! 

I den första deltävlingen i Park City, som slutade med en fjärdeplats, låg Sebastian tvåa efter det första åket. Men i det andra åket passerades han av Christopher Stewart (SUI) och hamnade blott fyra tusendelar från pallen! 

I den andra deltävlingen öppnade Sebastian återigen med ett bra åk. Det femte snabbaste av alla. Men det andra åket var lite för långsamt och det blev till slut en sjätteplats för Sebastian. Det ska tilläggas att detta är första gången Sebastian besöker banan i Park Sity 

- Överlag är jag nöjd med mina åk här i Park City även om det kändes lite snopet att missa pallen med fyra tusendelar. Men jag blir bättre och bättre och närmar mig toppen, sammanfattar Sebastian Westin sina egna insatser. 

 

Nu fortsätter världscupen i parabob i Whistler 21-22 december men inte för Sebastian. Han ansluter återigen vid tävlingarna i Lillehammer (NOR) den 12-13 januari. Sedan väntar ytterlgiare tävlingar i Oberhof (GER) och St. Moritz (SUI)

Resultat parabob WC #1 Park City

Resultat parabob WC #2 Park City 

 

Skribent: Niclas Bentzer
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Swesliding facebook


Swesliding Flickr


 

 

 

 

Postadress:
Svenska Kälksportförbundet
Niclas Bentzer, Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Besöksadress:
Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Kontakt:
Tel: +46104764246
E-post: forbundet@swesliding...

Se all info