Hoppa till sidans innehåll

Parabob: Besked väntas om Världscup och Paralympics

07 DEC 2020 22:05
IBSF meddelar att arbetet med Parabobens Världscup pågår men att starten kraftigt föresenas på grund av rådande coronapandemi.
  • Uppdaterad: 07 DEC 2020 22:05

Vanligtvis brukar vi den här tiden på året få ta del av parabobens spännande världscuptävlingar och följa Sebastian Westin-Viippolas framfart. Men på grund av rådande coronapandemi är världscupstarten kraftigt försenad. Ännu är inte heller säsongsplanen fastlagd. Men det jobbas febrilt med frågan på internationella förbundet, IBSF. Utmaningen är de olika reglerna som gäller för inresor till olika länder.

Sebastian Westin-Viippola från Seskarö IF tar det hela med ro.

- Jag tränar på både fysiskt och mentalt. Det blir mycket digital åkning i alla banor  och att gå igenom track-notes. Jag förbereder mig för världscupen och kommer att vara redo när det drar igång, säger Sebastian Westin-Viippola.

IBSF har meddelat att tävlingarna troligen kommer att starta först i februari 2021. Så vi får fortsätta vänta ytterligare ett tag. 

Enligt tidigare information från Internationella Paralympiska Kommittén så ska besked gällande parabobens eventuella inträde på Paralympics 2026 lämnas i mitten på december.

Skribent: Niclas Bentzer
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Swesliding facebook


Swesliding Flickr


 

 

 

 

Postadress:
Svenska Kälksportförbundet
Niclas Bentzer, Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Besöksadress:
Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Kontakt:
Tel: +46104764246
E-post: forbundet@swesliding...

Se all info