Hoppa till sidans innehåll

Ordförande har ordet

03 APR 2020 10:40
En hälsning från förbundets ordförande Hasse Abrahamson.
  • Skapad: 03 APR 2020 10:40

Åter är vi i färd med att slutsummera en väl genomförd kälkåkarsäsong 2019-2020. En säsong som inte riktigt sett ut som de flesta andra med tanke på ett sällan skådat mildväder som under vinterhalvåret bredde ut sig över stora delar av vårt land. Ett flertal tävlingar fick ställas in på grund av snöbrist. Vårt nationella tävlingsprogram med alpinrodel och sledcross har ändå kunnat genomföras med vissa vädermässiga begränsningar. Själv fick jag på plats i Persåsen och i Västerås, uppleva dessa tävlande kälkentusiaster som fyllda med glädje och energi tog sig an utmaningen att ”kälka” utför, ibland i riktigt tuffa backar. Glädjande också att alla åldersgrupper fanns bland de tävlande.

Det är också med stor glädje som vi följt våra landslagsteam i deras tävlande på främst europeiska och nordamerikanska kontinenterna. Ett flerårigt arbete med flera ungdomsteam ger nu också goda resultat i både skeleton-, banrodel-, monobob-, och parabobtävlingar. Bland dessa tävlingar får vi inte glömma skeletonungdomarnas fina resultat från Ungdoms OS i St. Moritz. Jag har noterat speciellt betydelsen av hur ett landslagsteam fungerar. Det är flera engagerade i ett team. Förutom aktiva på dam och herrsidan så finns även team manager, förbundskapten, lagledare, tränare och landslagsläkare. Dessutom finns också ett ansvar för ungdomarnas skolverksamhet som sker på distans parallellt med resandet och tävlandet. Tack till er alla för ert starka engagemang.

Vi är nu under våren inne i en period av oroligheter som ingen kunde förutse. Coronaviruset Convid-19 har lamslagit världen och också viktiga samhällsfunktioner även i vårt land. Vår regering har liksom länder världen över, beslutat om begränsningar i sociala kontakter mellan människor. Detta påverkar också idrotten.  Stora mästerskap har avslutats i förtid och ställts in eller skjutits på framtiden. Kälksportförbundet följer de direktiv som Riksidrottsförbundet RF förmedlar till alla SF bl.a. att undvika resandet över landet, undvika social närvaro med varandra. Vi uppmanar våra föreningar att också göra detsamma. Positivt för vår del är att i stort är vår samlade tävlingssäsong klar och avslutad.

Parallellt under 2020 pågår också arbetet med en samgåendeprocess mellan Svenska Skridskoförbundet och Svenska Kälksportförbundet. Ett uppdrag föranlett av att Kälksportförbundet uteslöts ur Riksidrottsförbundet vid RIM 2019. Från och med 1 januari 2021 är vi inte längre medlemmar i Riksidrottsförbundet. Denna samgåendeprocess syftar till ett samgående mellan nämnda förbund och är godkänd av Riksidrottsförbundet RF, vilket också innebär att processen som sträcker sig över flera år också finansieras via avsatta RF medel. Anledningen till att vårt förbund uteslöts är att vi är för få föreningar och därmed inte uppfyller villkoren i RF:s stadgar. Det är med stor tacksamhet jag ser detta arbete fortskrida fram emot avgörande beslut vid respektive organisations årsmöten under hösten 2020.

 

Vi är nu på väg mot avslutning av verksamhetsåret 2019-2020. Vår genomförda verksamhet ska dokumenteras och årsredovisas på sedvanligt sätt. Noterar med tacksamhet den positiva känsla jag under året fick uppleva vid mina besök hos Lidingö Rodel Club, Hammarstrands Rodelklubb samt hos Persåsen skid- och kälkklubb. Vi är ett förbund med 70- årig historia, ett förbund som med gott resultat deltar i den internationella tävlingsverksamheten och ett förbund med stor utvecklingspotential i våra nationella verksamhetsgrenar.

 

Tack till er alla!

Hasse Abrahamson - Förbundsordförande

Skribent: Niclas Bentzer
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Swesliding facebook


Swesliding Flickr


 

 

 

 

Postadress:
Svenska Kälksportförbundet
Niclas Bentzer, Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Besöksadress:
Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Kontakt:
Tel: +46104764246
E-post: forbundet@swesliding...

Se all info