Hoppa till sidans innehåll

Naturrodel: Michael Törnquist fortsätter sitt internationella arbete

02 NOV 2018 10:38
Förutom sitt engagemang i Svenska Kälksportförbundets styrelse och ordförandeskapet i Lidingö Rodelclub förbereder sig nu Michael Törnqvist för sin tredje omgång som ledamot i FIL:s kommitté för naturrodel.
  • Uppdaterad: 12 NOV 2018 11:14

I det internationella förbundet för rodel, FIL, väljs ledamöter i styrelser och kommittéer på fyra år. Valen följer den olympiska cykeln. 

 

Michael Törnquist valdes in i kommittén för naturrodel första gången 2010. Fyra år senare blev han återigen ledamot och nu 2018 påbörjar han sin tredje period som sträcker sig till 2022. 

 

⏤      En viktig fråga för mig är att fortsätta arbetet med att få in naturrodel på det olympiska programmet, säger Michael Törnqvist. 

 

Naturrodel hade en ansökan inne om att få komma med till OS i Peking 2022 men antogs inte denna gång, trots positiva tongångar från både internationella olympiska kommittén och värdstaden. Men kanske kan naturrodel upplevas på OS för första gången i Stockholm 2026! 

 

Förutom de olympiska spelen framhåller Michael säkerhetsarbetet och möjligheten att korta ner banorna som viktiga frågor att jobba vidare med. 

 

⏤     Om kraven på banornas längd kunde ändras så skulle fler kunna anläggas närmare städer där folk faktiskt bor. Det skulle underlätta för såväl föreningar och aktiva samt öka möjligheten att locka publiken till tävlingar, säger Michael Törnqvist. 

 

Som det är idag innebär det ibland långa transporter upp på hög höjd för att ta sig till banorna. 

 

⏤ Jag vill ta banorna till publiken, avslutar Michael Törnqvist.  

 

Förutom Michael Törnqvist så hade Svenska förbundet även nominerat Anders Söderberg till ytterligare en period som ledamot i banrodelns tekniska kommitté samt Hasse Kohala som ledamot i ungdoms- och utvecklingskommittén. Tyvärr valdes varken Anders eller Hasse in i respektive kommitté. Trots detta fortsätter självklart det internationella arbetet med att påverka utvecklingen av kälksport! 

Skribent: Dartiguelongue
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Swesliding facebook


Swesliding Flickr


 

 

 

 

Postadress:
Svenska Kälksportförbundet
Niclas Bentzer, Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Besöksadress:
Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Kontakt:
Tel: +46104764246
E-post: forbundet@swesliding...

Se all info