Hoppa till sidans innehåll

Monobob & Skeleton: Ungdomstävling i Lillehammer

29 OKT 2019 19:12
Många svenska glädjeämnen efter första IBSF OMEGA Youth tävlingarna i Lillehammer.
  • Uppdaterad: 29 OKT 2019 19:12

De två första tävlingarna i OMEGA IBSF Youth Series är genomförda för säsongen i Lillehammer. Här deltar de yngsta åkarna i monobob och skeleton internationellt i en serie av totalt åtta tävlingar. Dessa tävlingar utgör även kval till kommande Ungdoms-OS som genomförs i Lausanne och St. Moritz 2020. 

I skeletontävlingarna i Lillehammer deltog totalt 40 ungdomar, 22 tjejer och 18 killar, från 15 nationer. Filippa Nordgren och Mio Olsson Klarqvist från Borlänge Rodelklubb och kusinerna Paulina Ewald Gröndal och Lovisa Ewald från Vitsippsdalens Skeletonklubb. Tidigare i veckan har det varit träning i banan och blågula åkare har slitit lite med att hitta känslan i den bitvis blöta banan. Men när det väl var dags för tävling lyckades alla fyra plocka fram fin åkning med flera personliga rekord i både start- och sluttider som följd. 

Rent resultatmässigt lyckades Lovisa Ewald placera sig högst av svenska åkarna med en niondeplats. 

Skeletonlandslagets Team Manager Roberth Klarqvist är nöjd med veckan i Lillehammer och ser en fin utveckling hos de svenska åkarna i såväl starter som åktekniskt i banan. 

I monobob deltog 18 tjejer och 25 killar från totalt 15 länder. Theodor Lööv von Hage från Borlänge Rodelklubb som stod på startlinjen i sin första monobobtävling någonsin uppvisade en imponerande åkning. Med en sjätte bästa åktid i andra åket i söndagens tävling placereade han sig slutligen som åkare nio av 25 startande. Således finns även många glädjeämnen för monobobens Team Manager och Förbundskapten Per-Anders von Scheele. 

Det har varit härligt att få följa våra svenska ungdomars framfart i Lillehammer och vi önskar alla stort lycka till framöver. Härnäst i kommande tävlingar i Königssee. 

 

Reslutat  

 

OMEGA Youth Series består av totalt åtta deltävlingar i fyra olika banor. Lillehammer och Königssee i Europa samt Lake Placid och Park City i Nordamerika. Varje åkares fyra bästa resultat läggs samman och bildar den rankinglista som sedan gäller för uttagning till Ungdoms-OS i Lausanne 9-22 januari 2020. 

40 skeletonåkare (20 tjejer och 20 killar) och 36 monobobåkare (18 tjejer och 18 killar) bjuds in att delta i respektive sport. 

Nästa OMEGA IBSF Youth tävling genomförs i Königssee 7-9 november. 

Schema IBSF OMEGA Youth Series 

YOG kvalifiaktion Skeleton 

YOG kvalifikation Monobob

 

Skribent: Niclas Bentzer
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Swesliding facebook


Swesliding Flickr


 

 

 

 

Postadress:
Svenska Kälksportförbundet
Niclas Bentzer, Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Besöksadress:
Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Kontakt:
Tel: +46104764246
E-post: forbundet@swesliding...

Se all info