Hoppa till sidans innehåll

Linus på pallen!

19 JAN 2015 13:39
När hade vi senast en svensk på pallen i en internationell kälktävling?
P-A von Scheele rapporterar från skeletonåkarnas äventyr i USA.
  • Skapad: 19 JAN 2015 13:39

Efter en trög och oturlig inledning på säsongen har nu Linus fått bättre ordning på sin åkning och börjar hitta tillbaka till sitt gamla jag  På denna säsongens näst sista anhalt för NAC (North America Cup) var han på tredje plats i den tuffa och snabba banan i Whistler.

Det kördes två tävlingar i Whistler. I den första låg han på en andra plats efter första åket, men en miss i det andra förpassade honom till en 5:e plats. I den andra tävlingen fanns det åter chans på en andra plats men en liten miss tog ner honom ett steg på prispallen.

Grattis Linus!

Rasmus tävlade som tidigare i ICC, divisionen ovanför EC och NAC Han hämmas fortfarande av en krånglande höft och får därför inte till den start han har potential för. Åkningen är fortfarande av högsta klass och han slutar denna gång på en 14:e och sen en 13:e plats. I den andra tävlingen lämnade han både två amerikaner och två schweizare bakom sig.

Återigen en stark insats av Rasmus som direkt efter denna tävling ska göra ett operativt ingrepp i höften för att förhoppningsvis komma tillrätta med problemet. Förmodligen har årets starka åkning kvalificerat Rasmus för WC till nästa säsong. Super!

Coach P-A

Skribent: Örjan Eriksson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Swesliding facebook


Swesliding Flickr


 

 

 

 

Postadress:
Svenska Kälksportförbundet
Niclas Bentzer, Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Besöksadress:
Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Kontakt:
Tel: +46104764246
E-post: forbundet@swesliding...

Se all info