Hoppa till sidans innehåll

Krav på utdrag från belastningsregistret för en tryggare idrott

20 AUG 2019 09:31
För att skapa en trygg idrott för barn och ungdomar ska föreningar begära in utdrag från belastningsregistret från alla som direkt och regelbundet har kontakt med barn.
  • Uppdaterad: 20 AUG 2019 09:31

På Riksidrottsmötet 2019 beslutades att föreningar ska begära in ett begränsat registerutdrag ur belastningsregistret för alla med anställning eller uppdrag som innebär direkt och regelbunden kontakt med barn. Beslutet träder i kraft 1 januari 2020.

Föreningen är ansvarig för att kontrollen genomförs. Men det är den enskilde ledaren som måste begära utdrag från Polisen och i sin tur visa upp detta för föreningen. Föreningen ska kontrollera utdragen och dokumentera att kontroll genomförts. Inga utdrag ska sparas eller arkiveras av föreningen. 

Kravet om registerutdrag är ett led i arbetet för att stärka trygga idrottsmiljöer för barn och unga. Att kontrollera registerutdrag är ett förebyggande arbete och ska gälla alla i föreningen som kontinuerligt kommer i kontakt med barn och unga, oavsett hur länge personen varit verksam i föreningen eller hur väl man känner personen i fråga. 

Ansök om registerutdrag från Polisen

Frågor och svar om registerutdrag 

Mer info om att Skapa trygga idrottsmiljöer

Läs mer om Trygg idrott hos RF

Skribent: Niclas Bentzer
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Swesliding facebook


Swesliding Flickr


 

 

 

 

Postadress:
Svenska Kälksportförbundet
Niclas Bentzer, Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Besöksadress:
Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Kontakt:
Tel: +46104764246
E-post: forbundet@swesliding...

Se all info