Hoppa till sidans innehåll

Internationella Skeletonframgångar!

22 DEC 2014 13:18
De svenska skeletonåkarna har nått internationella framgångar!
Per-Anders von Scheele rapporterar.
  • Skapad: 22 DEC 2014 13:18

I säsongens första NAC (North America Cup) i OS-banan i Park City åkte Rasmus Ottosson in på en 6:e plats bland de 21 deltagarna. I den andra tävlingen i Park City fick även bror Linus till sin åkning. Rasmus 7:a, Linus 8:a.

På nästa sammandragning i Lillehammer genomfördes det både en tävling i ICC (Inter Continental Cup) och EC (European Cup) för män och kvinnor. Rasmus körde i den högre divisionen (ICC) och belade då en 8:e plats i den starka konkurrensen. Rasmus styrka är framförallt hans känsla i åkningen. I det 2.a åket nådde han den 3:e snabbaste topphastigheten i slutet av banan, 122 km/h. I EC-tävlingen körde brorsan Linus Ottosson in på en 21:a plats och Arvid Rapp på 27:e.

I den kvinnliga EC-tävlingen i Lillehammer gjorde Sandra Andrianen internationell debut. Hon var inte riktigt nöjd med sin åkning men starttiden visade redan nu mycket stark internationell nivå. Resultatet blev en 12:e plats.

I tyska Winterberg tog Sandra ytterligare ett kliv mot toppen i en ny EC-tävling. Tävlingen vanns av den starkaste WC-åkaren från Kanada, Elisabeth Vathje Sandra hade återigen mycket starka starter och framförallt i det andra åket visade hon bra körning. Bara 1,2 sekunder efter kanadensiskan som sen tog en 2:a plats i säsongens första WC.

Den internationella säsongen fortsätter efter jul & nyår med ICC i Whistler och Calgary och EC i Innsbruck/Igls. SM körs den 7:e februari i Lillehammer.

/P-A

Skribent: Örjan Eriksson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Swesliding facebook


Swesliding Flickr


 

 

 

 

Postadress:
Svenska Kälksportförbundet
Niclas Bentzer, Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Besöksadress:
Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Kontakt:
Tel: +46104764246
E-post: forbundet@swesliding...

Se all info