Hoppa till sidans innehåll

Information angående coronaviruset

12 MAR 2020 12:08
Flera frågor har uppkommit med anledning av coronaviruset och regeringens beslut att förbjuda allmänna sammankomster och offentliga tillställningar för över 500 personer. Nedan följer information gällande resterande tävlingssäsong inom kälksporten.
  • Skapad: 12 MAR 2020 12:08

Under onsdagskvällen den 11 mars meddelar RF och SVT i ett gemensamt pressmeddelande att SM-veckan 2020 i Luleå och Boden ställs in. Således kommer inget SM i Alpinrodel att genomföras i Ormbergsbacken i Luleå den 29 mars.

Under ett extra insatt styrelsemöte under morgonen den 12 mars har styrelsen i Svenska Kälksportförbundet beslutat följande gällande den återstående tävlingssäsongen.

Svenska Mästerskap i Alpinrodel kommer att skjutas på framtiden och förhoppningsvis genomföras i december 2020 om läget tillåter. Arrangör, tid och plast kommer att meddelas senare.

Återstående deltävlingar i Alpinrodel Cup i Bygdsiljum (14 mars) och Älvsbyn (28 mars) kommer att genomföras med bibehållen tävlingsstatus. Anledningen att inte uppdatera någon av tävlingarna till SM är att, i detta läge, inte uppmana till mer resande än nödvändigt och på så sätt bidra till det gemensamma ansvaret att minimera riskerna för smittspridning.

De återstående deltävlingarna kommer att genomföras med följande restriktioner:

- Att sammankomsterna inte överstiger 500 personer.

- Att personer som uppvisar symptom på luftvägssymtom (halsont), feber och hosta inte får delta eller närvara vid tävling.

- Att alla deltagare, funktionärer och publik ska upplysas om åtgärder för minskad risk för smittspridning som god handhygien, host- och nysettikett, undvika kroppskontakt med andra och undvika att röra vid ansikte eller ögon.

- Att prisutdelningar ska genomföras utan handslag, kramar eller annan kroppskontakt.

 

Beslutet gäller tills vidare och kan komma att ändras om ny information kommer från Folkhälsomyndigheten, regeringen, polisen, RF eller annan myndighet.  

Styrelsen i Svenska Kälksportförbundet följer händelserna noggrant och uppdaterar information så fort några ändringar sker.

 

Läs mer om regeringens beslut att utfärda förordning om förbud mot att hålla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar.

Läs mer om Polisens information om begränsade möjligheter till allmänna sammankomster och tillställningar.

Läs mer om Folkhälsomyndighetens information om hur du skyddar dig och andra från smittspridning.

 

Har du frågor hänvisas du att kontakta Kälksportförbundets kansli på:

E-post: This is a mailto link

Telefon: 010-476 42 46

Skribent: Niclas Bentzer
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Swesliding facebook


Swesliding Flickr


 

 

 

 

Postadress:
Svenska Kälksportförbundet
Niclas Bentzer, Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Besöksadress:
Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Kontakt:
Tel: +46104764246
E-post: forbundet@swesliding...

Se all info