Hoppa till sidans innehåll

Hasse Abrahamson vald till ny ordförande i Svenska Kälksportförbundet

20 SEP 2018 11:02
Den 15 september höll Svenska Kälksportförbundet årsmöte i Stockholm. Då valdes en ny styrelse med Hasse Abrahamsson som ny ordförande.
  • Uppdaterad: 20 SEP 2018 11:02

Åtta av förbundets 14 föreningar fanns representerade på årets förbundsårsmöte och totalt 23 personer. Till att leda mötesförhandlingarna valdes Jonas Nilsson som utförde uppgiften på ett utomordentligt sätt. 

En av mötets stora frågor var valet av ny styrelse då förbundets ordförande sedan 15 år, Björn Bergström, inte fanns tillgänglig för omval. Till ny ordförande valdes Hasse Abrahamson. Ett inte helt obekant ansikte inom kälksportsammanhang då han suttit ordförande på de senaste tio förbundsårsmötena. Hasse har stor erfarenhet från styrelsearbete från sin tid inom Korpen och ett brett kontaktnät efter att ha suttit i RF:s valberedning i 13 år. 

Övriga ledamöter i styrelsen blev Lotta Stenqvist med en aktiv karriär inom banrodel med bland annat en 16:e plats från OS i Sarajevo 1984 i bagaget. Därefter har hon verkat som tränare i många år och efter en paus från kälksporten är hon nu tillbaka i styrelserummet. Michael Törnqvist och Ann Kohala har tidigare varit suppleanter i styrelsen men valdes nu till ledamöter för en tid av två år. Johan Ahlberg som valdes för en tid av två år på föregående möte sitter kvar som ledamot. 

Till suppleanter valdes Helena Westerberg, legitimerad psykolog och fystränare, och Per-Anders von Scheele med ett förflutet som bobåkare och nuvarande expertkommentator för kälksporter i TV. 

En viktig funktion i föreningar och förbund är valberedningen. Där valdes Lotten Hjelm att återigen få förtroendet som ordförande. Linus Ottosson och Anders Söderberg valdes till ledamöter. 

 

Kontaktuppgifter förbunsstyrelse

Kontaktuppgifter valberedning

 

Andra viktiga beslut som klubbades igenom på mötet var förbundets nya verksamhetsidé, vision och värdegrund. Nu är grunden på plats för det stundande strategiarbetet med syfte att på allvar peka ut förbundets framtid. 

Svenskas Kälksportförbundet tar jämställdhetsfrågan på största allvar. Därför antogs en stadgeförändring som anger att inget kön får ha en lägre representation i förbundsstyrelsen än 40 %. 

Ett nytt verksamhetsår har nu inletts och tillsammans i föreningar, valberedning, styrelse och kansli vill vi göra det till ett framgångsrikt för svensk kälksport! 

Protokoll från årsmötet och uppdaterade stadgar presenteras här på hemsidan inom kort. 

Skribent: Jean-Lennart Dartiguelongue
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Swesliding facebook


Swesliding Flickr


 

 

 

 

Postadress:
Svenska Kälksportförbundet
Niclas Bentzer, Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Besöksadress:
Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Kontakt:
Tel: +46104764246
E-post: forbundet@swesliding...

Se all info