Hoppa till sidans innehåll

Förbundets mångårige ordförande Björn Bergström har avlidit

23 NOV 2020 15:22
  • Skapad: 23 NOV 2020 15:22

Vi har nåtts av det sorgliga beskedet att förbundets förre ordförande Björn Bergström har avlidit efter en kort tids sjukdom. Björn blev 78 år gammal. 

Det började med ett telefonsamtal från Bibi Walden till kontoret på ekonomifirman där Björn var chef. ”Finns det någon som är intresserad av idrott hos er, frågade Bibi”. ”Ja vår chef Björn, svarade rösten på andra sidan”.

Björn började sitt engagemang i styrelsen på 1990-talet och var mellan 2003 och 2018 förbundets ordförande. Som ekonom i det civila yrket har Björn inte minst bidragit på detta plan. Ett förbund som hade 50-spänn i kassan när han började har nu en stabil ekonomi och god likviditet, trots sin litenhet.

Björn var under många år bosatt i Långvid, Enånger. Villan låg vid havet och han tvekade inte för ett uppfriskande dopp även om tempreaturen visade en bra bit under 10 strecket. Björn var en aktiv man och höll igång med både landsvägscykling och simning. Förutom kälksporten så klappade Björns idrottshjärta extra mycket för AIK vilkas framfart på fotbollsplaner och ishockeyhallar han noga följde.


Björn Bergström tillsammans med fler eldsjälar som mottog Svenska Kälksportförbundets förtjänsttecken i guld på förbundsmötet 2018.

I samband med att Björn avgick som förbundsordförande 2018 tilldelades han förbundets förtjänsttecken i guld för sina mångåriga insatser av bestående värde för svensk kälksport. 

I december 2019 gick flyttlasset åter till Stockholm och Sollentuna för att komma närmare barn och barnbarn.  

Våra varmaste tankar går till hustrun Ulla och barnen i denna svåra stund. 

Skribent: Niclas Bentzer
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Swesliding facebook


Swesliding Flickr


 

 

 

 

Postadress:
Svenska Kälksportförbundet
Niclas Bentzer, Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Besöksadress:
Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Kontakt:
Tel: +46104764246
E-post: forbundet@swesliding...

Se all info