Hoppa till sidans innehåll

Debut för Skeletonjuniorer

14 DEC 2015 09:15
Nu har våra ungdomar gjort internationell tävlingsdebut!
P-A von Scheele rapporterar.
  • Skapad: 14 DEC 2015 09:15

Nu har våra ungdomar gjort internationell tävlingsdebut.

Igls var platsen för deras två första kvalificeringstävlingar inför Ungdoms-OS. Coacher på plats var Sandra Andriainen och undertecknad.

Det syntes under träningens gång att de hela tiden utvecklade sin känsla och hantering av både bana och den nya miljön med väldigt många tävlande.Efter enbart 4 dagars träning med 2 åk/dag, i en för dom helt ny bana var det dags. I de båda tävlingarna var det 25 deltagande tjejer och 36 kälkar bland killarna.

Första racet innebar en 16:e plats för Joanna Olsson och Julia Falk kom precis bakom på en 17:e plats. I den andra tävlingen låg Joanna på den 12:e platsen och Julia på 13:e efter första åket. Joanna lyckades hålla sin 12:e-position i det andra åket, men Julia tappade några platser till en 16:e plats.

För killarna innebar den första tävlingen en 26:e plats för Ludvig Sahlin och en 32.a plats för Carl Adlers. Eftersom det bara är de 20 första som får göra ett andra åk blev det inget sådant för killarna. I den andra tävlingen förbättrade både sig rejält. Ludvig belade en 21:a plats med bara 12 hundradelar upp till en 20:e plats och därmed ett andra åk. Calle klättrade upp till en 26:e plats.

Sammantaget en grymt bra internationell premiär för våra fyra ungdomar. De lyckades göra resultat klart över coachernas förväntningar.

 

Nästa tävling blir hemmabanan i Lillehammer.

/P-A von Scheele

Skribent: Örjan Eriksson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Swesliding facebook


Swesliding Flickr


 

 

 

 

Postadress:
Svenska Kälksportförbundet
Niclas Bentzer, Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Besöksadress:
Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Kontakt:
Tel: +46104764246
E-post: forbundet@swesliding...

Se all info