Hoppa till sidans innehåll

Björn tackar för sig efter 15 år som ordförande

23 OKT 2017 10:30
Efter 15 år på ordförandeposten i Svenska Bob och Rodelförbundet väljer nu Björn Bergström att göra 2018 till det sista året.
  • Skapad: 23 OKT 2017 10:30

Sedan 2002 har Björn Bergström haft posten som ordförande i Svenska Bob och Rodelförbundet. Men i samband med att Björn valdes att fortsätta leda förbundet även under 2018 deklarerade han att omval vid kommande årsmöte inte är aktuellt. 15 år som förbundsordförande får därmed räcka för Björn.

Björn har även varit verksam inom förbundet som förtroendevald under tre år i mitten på 90-talet. Hans engagemang, kunskaper och samlade gärningar har varit av stor betydelse för förbundet. Björn har ingen idrottslig bakgrund inom bob, rodel och skeleton men intresset för sporten har funnits där sedan starten. Hans hjärta klappar annars för AIK och föreningens framfart i ishockey och fotboll följs på nära håll.

I det privata är Björn ekonom. Dessa kunskaper märks tydligt då förbundets ekonomiska läge ständigt förbättrats genom åren för att i dagsläget vara mycket stabilt.

Valberedningens arbete med att hitta Björns ersättare och presentera ett slagkraftigt förslag till styrelse till årsmötet 2018 har redan påbörjats. Intresseanmälningar till ordförandeposten eller andra uppdrag som förtroendevald i förbundet ombeds skickas till valberedningens ordförande Lotten Hjelm på This is a mailto link

Förbundet vill rikta sitt varmaste tack till Björn som under nästan två decennier varit en del av Svensk Idrott genom sitt engagemang i Svenska Bob och Rodelförbundets styrelse! 

Skribent: Niclas Bentzer
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Swesliding facebook


Swesliding Flickr


 

 

 

 

Postadress:
Svenska Kälksportförbundet
Niclas Bentzer, Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Besöksadress:
Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Kontakt:
Tel: +46104764246
E-post: forbundet@swesliding...

Se all info