Hoppa till sidans innehåll

Banrodel: Tove Kohala nominerad till OS av internationella förbundet

29 JAN 2018 10:43
Tove Kohala har nominerats till en plats i OS 2018 av internationella rodelförbundet (FIL). Men hennes resultat under säsongen räcker tyvärr inte för att övertyga Sveriges olympiska kommitté.
  • Uppdaterad: 29 JAN 2018 11:30

Svenska Banrodellandslagets Tove Kohala har nominerats till en OS-plats i Pyeongchang 2018 av internationella rodelförbuden (FIL). Tove, som i dagarna fyller 17 år, är rankad 10:a i sin åldersgrupp (Youth A) och 48:a i seniorvärldscupen.

Årets resultat räcker dock inte för att klara de krav och kriterier som Sveriges Olympiska Kommittén har satt upp för svenskt deltagande i ett OS.

- Det hade varit fantastiskt kul att återigen få ha en rodelåkare som representerar Sverige på ett OS. Vi har största respekt för det jobb SOK gör och det beslut som tagits. Tove är ung och har framtiden för sig, säger Niclas Bentzer, kanslichef på Svenska Bob och Rodelförbundet.

Banrodellandslaget och Tove Kohala befinner sig nu i Tyska Altenberg för att förbereda sig inför säsongens sista tävling som är junior-VM.

- Bara att bli nominerad av det internationella förbundet är ett kvitto på att de aktiva och teamet runt omkring dem gör ett fantastiskt jobb och att framtiden är ljus för svensk rodel! Detta ger bränsle att helhjärtat fortsätta satsningen mot OS 2022 och 2026, avslutar Niclas Bentzer.


Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Swesliding facebook


Swesliding Flickr


 

 

 

 

Postadress:
Svenska Kälksportförbundet
Niclas Bentzer, Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Besöksadress:
Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Kontakt:
Tel: +46104764246
E-post: forbundet@swesliding...

Se all info