Hoppa till sidans innehåll

Banrodel: Summering av säsongen 2017-2018

11 APR 2018 10:23
Vintern startade extra tidigt i år för våra åkare då förhållandena i Lillehammer varit goda vilket medfört en extra tidig öppning av Bob- och rodelbanan. Som vanligt var vi först på plats tillsammans med bland andra USA, Österrike och Italien.
  • Skapad: 11 APR 2018 10:23

 Det svenska banrodellandslaget under säsongen 2017-2018 har bestått av fem åkare som deltagit i både senior- och juniortävlingar. Organisationen runt landslaget har utgjorts av Förbundskapten Hasse Kohala, Tränare Anders Söderberg, Team Manager Ann Kiesbye Kohala och Lagledare Lotten Hjelm.

Svante Kohala, Tove Kohala och Kajsa Hjelm-Söderberg har tävlat i såväl senior- som juniortävlingar under säsongen. Svante som nästa år blir senior, har därmed gjort sina sista juniortävlingar, medan Tove och Kajsa har fortsatt möjlighet att tävla i såväl junior som seniorklass fler år framöver. Viktig erfarenhet för framtiden har under säsongen skapats tack vare deltagande i äldre tävlingsklasser.

Säsongens första tävling var seniorvärldscupen i Igls, där Kajsa, Tove och Svante deltog. En bra start för hela Svenska laget och en härlig känsla som följde med resten av säsongen.

Laget har tränat och tävlat i åtta olika banor och gjort totalt 966 åk. Vår rodelbuss har kört kors och tvärs genom Europa och samlat på sig över 2000 mil.

SM i Lillehammer avslutade säsongen för banrodellandslaget. Där korades Svante Kohla och Kajsa Hjelm-Söderberg till svenska mästare.

Innan jul fanns det möjlighet att samla ihop tillräckligt med världscuppoäng för att bli nominerade av internationella förbundet FIL för deltagande i Olympiska spelen i Sydkorea. Ett krav, förutom placeringar i världscupen, var deltagande i den internationella träningsveckan i nybyggda banan i Alpensia Sliding Center. Detta för att säkerställa åkarnas kunskap om banan ur ett säkerhetsperspektiv.

Sverige skickade syskonen Svante och Tove till Sydkorea. Tack vare fina resultat i världscupen nominerades Tove av internationella förbundet till en start i OS. Sveriges Olympiska kommitté valde dock att tacka nej till platsen och inte skicka någon svensk rodelåkare med hänvisning till de kriterier som finns för deltagande. Senast Svenska Bob och Rodelförbundets var representerade i OS var 2002 men vi är övertygade om att Sverige på OS 2022 i Peking kommer att ha med representanter som kommer att visa upp svensk kälksport på bästa sätt!

Säsongen har varit lärorik för såväl organisation som åkare. Framgångar och motgångar håller den motivation som behövs vid liv för en helhjärtad satsning på sin idrott samtidigt som det hela tiden sker en utveckling och ett lärande.

Vi ser med glädje fram emot nästa säsong!

Skribent: Timoty Dartiguelongue
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Swesliding facebook


Swesliding Flickr


 

 

 

 

Postadress:
Svenska Kälksportförbundet
Niclas Bentzer, Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Besöksadress:
Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Kontakt:
Tel: +46104764246
E-post: forbundet@swesliding...

Se all info