Hoppa till sidans innehåll

Banrodel & Skeleton: SM 2019

02 MAR 2019 23:53
Lördagen den 3 mars avgjordes årets SM tävlingar i banrodel och skeleton i Lillehammer. Mästare i banrodel blev Tove Kohala och Svante Kohala från . I skeleton togs gulden av Joanna Olsson och Linus Ottosson.
  • Skapad: 02 MAR 2019 23:53

Totalt hade 18 svenska deltagare tagit sig till Lillehammer för att göra upp om medaljerna i Svenska mästerskapen i banrodel och skeleton. 

I herrarnas banrodel blev det en väntad seger för Svante Kohala. Om andraplatsen var det dock betydligt jämnare. Sedan Rasmus Moberg kraschade i första åket skulle kampen stå mellan Joel Sundberg och Paul Schaber, där den senare drog det längsta strået. Därmed Pauls första SM medalj i karriären! 

I banrodelns damklass tog sig förra årets mästarinna Kajsas Hjelm Söderberg inte i mål under det första åket. Därmed skulle kampen om medlajerna stå mellan kusinerna Tove och Johanna Kohala. Johanna som gör sin första SM tävling och dessutom första start någonsin från juniorstart är ett framtidsnamn och utvecklar ständigt sin åkning. Men åt den fem år äldre kusinen Tove fanns inget att göra idag. Guldet till Tove och silvert till Johanna. 

Skeletontävlingens snabbaste dam blev Joanna Olsson som visar upp en stabil åkning i Lillehammer. Silvret gick till Lovisa Ewald som gjorde sin första SM tävling i skeleton. På tredjeplast finner vi Emilia Ewald Gröndal.

Herrklassen var otroligt jämn där de tre främsta var inom samma sekund. Med en total åktid på 1:49,23 tog rutinerade Linus Ottosson hem guldet tätt följd av broder Rasmus Ottosson, endast 35 hundradelar bakom. På tredjeplatsen finner vi Carl Adlers, som även tog bronset i förra årets SM, 65 hundradelar från guldet.

Under lördagen avgjordes även de Norska mästerskapen i bob, banrodel, parabob och skeleton. Kvällen avslutades med en gemensam bankett. Svenska förbundet vill krikta ett stort tack till våra Norska kollegor i Norges Ake, Bob och Skeleton Förbund (NABSF), Lillehammers Akeklubb och Lillehammers Olympiska bob och rodelbana för ett fint arrangemang! 

Reslutat SM banrodel dam och herr

Resultat SM skeleton dam och herr

Skribent: Niclas Bentzer
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Swesliding facebook


Swesliding Flickr


 

 

 

 

Postadress:
Svenska Kälksportförbundet
Niclas Bentzer, Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Besöksadress:
Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Kontakt:
Tel: +46104764246
E-post: forbundet@swesliding...

Se all info