Hoppa till sidans innehåll

Banrodel: Seniorsamarbete med Österrike säsongen 2018/2019

12 JUN 2018 10:36
Ett spännande samarbete med det Österrikiska banrodellandslaget inleds kommande säsong. Svante Kohala som tar steget upp i seniorvärldscupen fullt ut kommer att träna med den Österrikiska truppen och även få assistans med coaching och teknisk support
  • Skapad: 12 JUN 2018 10:36

- Vår egen organisation runt banrodellandslaget jobbar hårt för att skapa bra förutsättningar för våra aktiva. Tack vare samarbetet med Österrike kan vi fokusera fullt på stöttningen av våra juniorer samtidigt som Svante erbjuds en mycket bra miljö för sin utveckling, säger Johan Ahlberg som är ytterst ansvarig för banrodelverksamheten i förbundet. 

 

Att det österrikiska laget arbetar framgångsrikt råder inga tvivel om. Såväl den regerande olympiska mästaren David Gleirscher och den regerande världsmästaren Wolfgang Kindl finns med i truppen.

 

- Det ska bli inspirerande att få träna och tävla tillsammans med Österrike. Dom har just nu två av världens bästa manliga åkare och jag är beredd att arbeta hårt för att utveckla min åkning, säger Svante Kohala.

 

Svante kommer att ansluta till det Österrikiska laget så fort issäsongen inleds i oktober. 

Tävlingssäsongen inleds i Innsbruck helgen 23-25 november innan resan går vidare till Nordamerika för tävlingar i Whistler, Calgary och Lake Placid.

Skribent: Timoty Dartiguelongue
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Swesliding facebook


Swesliding Flickr


 

 

 

 

Postadress:
Svenska Kälksportförbundet
Niclas Bentzer, Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Besöksadress:
Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Kontakt:
Tel: +46104764246
E-post: forbundet@swesliding...

Se all info