Hoppa till sidans innehåll

Banrodel: Säsongen 2018-2019

12 APR 2019 10:11
Säsongen 2018-2019 är över för banrodellandslaget. Den har varit spännande och utvecklande. Nedan följer en kort resumé!
  • Uppdaterad: 12 APR 2019 10:11

Det största landslaget på mycket länge har representerat Sverige i banrodel säsongen 2018-2019.

Senior       

Svante Kohala

 

Junior

Kajsa Hjelm Söderberg

Tove Kohala

Rasmus Moberg

Joel sundberg

Paul Schaber-Wallis

 

Is-säsongen började i Lillehammer vecka 40, som var första banan att öppna för säsongen. Gänget kom väl förberett efter att ha tränat flitigt under hela försäsongen.

I år har fokus varit träning för juniorlandslaget. De har besökt fem olika banor runt om i Europa; Lillehammer, Sigulda, Winterberg, Oberhof och St. Moritz. JVC tävlingarna i St Moritz, Winterberg och Oberhof hade alla svenska deltagare.  Tove Kohala deltog även i JEM och slutade på en 16 plats.

Joel, Rasmus och Paul  har genom denna säsong börjat att kvala in för ungdoms OS som kommer att avgöras 2020 i St Moritz. Alla fem ungdomar har utvecklats i positiv riktning under säsongen, både i banan men även fysiskt och mentalt. Samarbetet med Norge har fungerat fint under säsongen och vi har haft stor nytta av varandra när våra åkare har varit ute i dom olika banorna runt om i Europa.

Svante gjorde sin första säsong som senior i år. Ett samarbete med Österrike har inletts och Svante har ingått i det Österrikiska laget. Även förbundskapten Hasse Kohala har rest med Österrike under delar av säsongen. Lärorikt och utvecklande vilket ger bra kunskaper att fortsätta utvecklingen av svenska banrodel.

Målet med denna säsong var att se och lära.  Men allt har gått över förväntan och Svante kvalade in till de sista fyra av totalt sju världscuptävlingar denna säsong. Bästa placeringen tog han i Königgsee och Oberhof  med en 28 plats. På VM i Winterberg slutande Svante 29 och på U23-VM på en 10 plats.

Även Tove deltog i en seniortävling och var endast  0,275 hundradelar från att kvala in VC-tävlingen i Königssee.

 

SM-tävlingarna 2019 avgjordes i Lillehammer. På damsidan tog Tove Kohala hem guldet före silvermedaljören Johanna Kohala. Johanna, blott 13 år gammal, deltog i sitt första SM. För regerande dammästaren Kajsa Hjelm-Söderberg slutade tyvärr tävlingen med en krasch. 

I herrklassen kom fyra åkare till start. Guldet togs av Svante Kohala före Paul Schaber på silverplatsen. Joel Sundberg tog bronset. 

 

Skribent: Niclas Bentzer
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Swesliding facebook


Swesliding Flickr


 

 

 

 

Postadress:
Svenska Kälksportförbundet
Niclas Bentzer, Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Besöksadress:
Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Kontakt:
Tel: +46104764246
E-post: forbundet@swesliding...

Se all info