Hoppa till sidans innehåll

Banrodel: Rodelsäsongen går mot sitt slut

26 JAN 2018 16:35
Rodelsäsongen börjar närma sig slutet för denna gång och juniorerna Rasmus Moberg och Joel Sundberg har gjort säsongsdebut.
  • Skapad: 26 JAN 2018 16:35

De senaste två veckorna det unga landslaget i banrodel fått förstärkning av Rasmus Mober från Ingmarsö och Joel Sundberg från Ljusterö.  Båda är födda 2003.  Killarna har tränat rodel i Skärgådens Rodel- och Kälkklubb ett antal år och har nu gjort debut i tävlingsammanhang nere i Europa. 

Första veckan var dem i Igls utanför Innsbruck, Österrike. Där körde dem en dubbeltävling i juniorernas världscup och båda killarna kom i mål utan större problem. Rasmus var den som lyckades bäst resultatmässigt och tog en 26 plats. Vecka nummer två var Rasmus och Joel i Winterberg, i norra Tyskland, och även här lyckades Rasmus bäst med en 26 plats men Joel var hack i häll och slutade på en fin  30 plats.

Rodellaget består också av syskonen Tove Kohala och Svante Kohala från Ljusterö och Kajsa Hjelm-Söderberg från Ljungfruskär.  Även dem fick med sig några bra resultat hem.

Winterberg var den sista världscuptävlingen i år och Tove är den som har lyckas bäst denna säsong resultatmässigt och är rankad tia i värden. Kajsa slutade på plats 25 och Svante på plats 23.

Svante som kör den äldsta klassen hade Junior EM under helgen där han slutade på en 19 plats. Tyvärr med några missar i andra åket.

Totalt har det varit 252 tävlande ungdomar i sex klasser i säsongens Juniorvärldscup.  21 länder har deltagit i de sex tävlingarna som har varit runt om i Europa. Vi hittar bland annat länder som Kina, Argentina, USA och Canada.

Kvar av säsongen är nu Junior WM i Tyska Altenberg där Sverige kommer att representeras av syskonen Tove och Svante Kohala.

/Ann Kiesbye Kohala

Skribent: Niclas Bentzer
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Swesliding facebook


Swesliding Flickr


 

 

 

 

Postadress:
Svenska Kälksportförbundet
Niclas Bentzer, Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Besöksadress:
Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Kontakt:
Tel: +46104764246
E-post: forbundet@swesliding...

Se all info