Hoppa till sidans innehåll
  • Banrodel JVM 2014 invigning2Foto:
  • Banrodel JVM 2014 Rufus och SvanteFoto:
  • Banrodel JVM 2014 invigningFoto:
  • Banrodel JVM 2014 Svante på startFoto:

Banrodel, Junior-VM

04 FEB 2014 09:24
Så har 2 av våra banrodeljuniorer deltagit i Junior-VM!
  • Skapad: 04 FEB 2014 09:24

Rufus Persson och Svante Kohala har, tillsammans med med den Norska truppen, varit  på Junior-VM i Igls Österrike under vecka 5. Veckan inleds med träningsåk, och avslutas med kvaltävling och huvudtävling. Då grabbarna är ungdomsåkare och yngre än vad juniorklassen kräver, var de där för att skaffa rutin och erfarenhet inför kommande säsonger.

Redan efter den första dagen var åkarna tvungna att vara klara den officella starthöjden; Herr-start. Som ungdomsåkare har Rufus och Svante tidigare endast startat från en lägre starthöjd. Ingen av dem hade några problem med att starta från den nya höjden, och gjorde en jämn och bra träningsvecka innan kvaltävlingen på torsdagen.

Svante tog sig vidare från kvaltävlingen men Rufus missade en startplats med några hundradelar. Svante slutade sedan på en 37 plats på sitt första JVM.
Tränare Hasse Kohala var nöjd med killarnas insats. Båda våra deltagare är nya i sporten och har mycket att lära. Nästa säsong hoppas vi att de har fått lite mer rutin, bättre starter, och har nya tunga kälkar.

Resultatlista finns här.

 

Skribent: Örjan Eriksson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Swesliding facebook


Swesliding Flickr


 

 

 

 

Postadress:
Svenska Kälksportförbundet
Niclas Bentzer, Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Besöksadress:
Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Kontakt:
Tel: +46104764246
E-post: forbundet@swesliding...

Se all info