Hoppa till sidans innehåll

Banrodel: Både Tove och Svante kvalade in till VC i Altenberg

08 DEC 2020 09:37
När världscuptävlingarna i Altenberg genomfördes 5-6 december var det svenskt på startlistan i både herr- och damtävlingen. En 23:e plats för Tove Kohala och en 22:a plats för Svante Kohala.
  • Uppdaterad: 08 DEC 2020 09:37

På fredagen den 4 december genomfördes kvaltävlingen Nations Cup. Med varsitt fint åk lyckades både Tove och Svante kvala vidare till helgens Världscup med god marginal. Svante kvalade därmed till andra raka VC-tävlingen för säsongen medan Tove kvalificerade sig för sin tredje VC-tävling totalt i karriären. 

Två stabila åk, båda snabbare än i Nations Cup, ledde till en fin 23:e plats för Tove Koahla och 18 friska världscuppoäng in på kontot. Vinnare blev Natalie Geisenberger från Tyskland före landsmaninnan Dajana Eitberger och Verena Hofer, Italien, på bronsplats. 

I herrtävlingen gick Svante Kohala ut som kälke 7 i förstå åket. När alla hade passerat mållinjen låg Svante på en sensationell 10:e plats efter ett fint åk. Delar av förklaringen låg i det varma vädret som gjorde isen långsammare för varje minut som gick. Den seedade gruppen med höga startnummer i första åket, som exempelvis Felix Loch med sin 17:e plats, slutade långt ner i resultatlistan. Men tävlingarna avgörs som bekant över två åk med omvänd startordning i andra åket. När det var dags för Svante med startplats 22 av 32 kälkar i andra åket hade banan blivit i så dåligt skick att det var omöjligt att hota om placeringar högre upp i resultatlistan.Plats 22 blev det för Svante. Felix Loch från Tyskland segrade före Max Langenhan, Tyskland, och Kristers Aparjods från Lettland på tredjeplats. 

Kommande helg, 12-13 december, drar Världscupen och det svenska landslaget vidare till Oberhof. Där väntar Nations Cup på fredagen den 11 december, herrtävling på lördag den 12 december och damtävling på söndag den 13 december. 

Resultat

Altenberg Nations Cup Damer

Altenberg Nations Cup Herrar

Altenberg VC Damer

Altenberg VC Herrar

Skribent: Niclas Bentzer
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Swesliding facebook


Swesliding Flickr


 

 

 

 

Postadress:
Svenska Kälksportförbundet
Niclas Bentzer, Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Besöksadress:
Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Kontakt:
Tel: +46104764246
E-post: forbundet@swesliding...

Se all info