Hoppa till sidans innehåll

Enar Nordvik om att åka Alpinrodel

23 MAR 2018 09:11
Enar Nordvik berättar om att åka Alpinrodel och hur det gick till den dagen när han startade sitt Alpinrodelprojekt tillsammans med Friskis och Svettis i Skellefteå.
  • Skapad: 23 MAR 2018 09:11

 

Namn: Enar Nordvik
Ålder: 42
Jobbar som: Arkitekt på Skellefteå kommun
Familj: Fru Maria, barnen Hadar och Signe
Husdjur: Tre hönor på Bakgården

Hur ser din Bakgrund för Alpinrodel ut?

Jag har tränat alpinrodel i två veckor. Jag har tränat i Norsjö Alpina Klubb som barn så lite tidigare erfarenheter av vintersport har jag fast jag har ingen talang för det.

 Har du åkt kälke tidigare?

Nej.

Jag vet att du inte har åkt Alpinrodel särskilt länge och jag vill fråga dig vad du har upplevt svårt i början?

Det måste jag säga är att svänga ordentligt och det har jag tränad mycket på i två veckor men jag kommer behöva mer tid innan jag får till bra svängar.

Kan du beskriva vad som ledde till att du började med Alpinrodel?

När vår SM-general Sinnika informerade oss om SM-veckan, avslutade hon med att nämna att det faktiskt fanns en gren man kunde ställa upp i under SM-veckan i Skellefteå och vi är några stycken som gillar att bejaka roliga saker som händer i vår stad så vi tacka ja direkt!

Kan du berätta vad du har lärt dig hittills?

Jag har lärt mig att svänga. Tyvärr bara åt vänster men framförallt är det så sjukt kul! Formel 1-känslan några cm över snön är mäktig känsla. 

Vilka förväntningar du satt för dig själv?

På kort sikt är att ta sig till andraåket. På längre sikt, men gärna på söndag, är det såklart att åka snabbare än någon annan ifrån Umeå.

Hur har du förbered dig inför SM?

Vi har tränat regelbundet och även jobbat aktivt med intervjuer och sociala medier för att nå en större publik och främst fler deltagare.

Jag har läst om satsningen du har tillsammans med Friskis och Svettis, jag undrar hur fick du Friskis och Svettis att intressera sig för Alpinrodel?

 Vi hade ju lite svårt att på någon vecka hitta en RF-ansluten förening som hade stadgar som tillät start av ny sektion utan årsmötet (och det hade vi ju verkligen inte tid med), så när två av åkarna i truppen föreslog att ta kontakt med Friskis och Svettis var jag inte så hoppfull. Vi tog med en kälke, fick träffa styrelsen för Friskis och Svettis (första gången jag gått in på ett gym!) och beskrev livligt alla olika rörelser som krävdes. Varpå de tyckte att det där lät precis som en träningsprogram. När de dessutom kände sig trygga med att det inte var deras försäkringar som skulle täcka vår rehabilitering var det avgjort, haha.

Avslutningsvis, finns något mer som du vill berätta om?

Ungarna har testat, och är såklart besvikna på att det inte finns nån juniorklass på SM. De är riktigt bra, dessutom.

Friskis & Svettis Skellefteå Rodel har dessutom kopierad en regel från rollerderbyvärlden: alla åkare har coola smeknamn. Efter senaste svängen heter jag Ugly Skid Joe!

Skribent: Timoty Dartiguelongue
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Swesliding facebook


Swesliding Flickr


 

 

 

 

Postadress:
Svenska Kälksportförbundet
Niclas Bentzer, Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Besöksadress:
Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Kontakt:
Tel: +46104764246
E-post: forbundet@swesliding...

Se all info