Hoppa till sidans innehåll

Inför Alpinrodel-SM i Örebro 30 januari

24 OKT 2014 10:53
Rapport från Kick-off för SM-veckan 2015, i Örebro
  • Skapad: 24 OKT 2014 10:53

SM veckan – en unik möjlighet att profilera Alpinrodel (fd Sportrodel) och Svenska Bob och Rodelförbundet

Kick-off i Örebro, värdstad för SM-veckan vinter 2015

Vi åkte till Örebro den 20 oktober på kick-off för SM-veckan 2015 (den 26/1-1/2). Ca 100 personer från olika sporter hade samlats på Slottet i Örebro för att bli informerade om SM-veckan. Som kälkåkare blev vi glada direkt, för bland de första bilderna som agerade bakgrund till de som talade var en stor bild på Alpinrodel, från Umeå. Bilden låg av och till på i ca 2 timmar. Dessutom hade man en film om tidigare evenemang, där vi tillsammans med skidor fick den mesta tiden! Det var intervjuer och bilder på skeleton, banrodel, alpinrodel mm. Vilken smakstart för oss!

Vi fick stort intresse från arrangörshåll för vårat event med SM i Alpinrodel. Vi hade bra dialoger med alla; Johan, VD för skidberget Storstenshöjden, RF:s representanter (Per Bergljung m.fl), SVT:s projektledare och producent, samt representanter från andra sporter.

SM-veckan har verkligen växt från ca 12.000 dagbesökare till 44.000 i Umeå och drygt 70.000 i Borås under sommarveckan 2014. För Umeå motsvarade det en turistekonomisk omsättning på 30 miljoner.

Vi märkte direkt att många förbund tar det här på största allvar. De största stjärnorna är kontrakterade att de måste ställa upp på SM-veckan. Detta gäller skidor m.fl. Vilket självklart är kul för då kommer de bästa och det blir verkligen en kamp om medaljerna. Med bra kvalitet på tävlingarna så blir även intresset från allmänheten extra stort, både på plats och framför TVn.

Swesliding kommer att ställa upp med en bra organisation (här behöver vi fler funktionärer) och vi satsar på rekordmånga deltagare.

För vem är egentligen Sveriges bäste kälkåkare?

Kom till Örebro och gör upp om titeln!

 

Resultat från tidigare SM

Mästare 2013 Mästare 2014
Ann Kiesebye-Kohala Tove Johansson
Anders Fladvad Christopher Fladvad

 

Bästa hälsningar

Anders Fladvad                                       Christopher Fladvad

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Swesliding facebook


Swesliding Flickr


 

 

 

 

Postadress:
Svenska Kälksportförbundet
Niclas Bentzer, Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Besöksadress:
Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Kontakt:
Tel: +46104764246
E-post: forbundet@swesliding...

Se all info