Hoppa till sidans innehåll

Skeleton i Lillehammer

05 DEC 2014 10:03
P-A von Scheele rapporterar från Skeletontävlingarna i Lillehammer 2014-11-21 & 22
  • Uppdaterad: 18 JAN 2017 23:11

Tävlingssäsongen är i full gång och i de två olika tävlingarna, EC och ICC, i Lillehammer var Sverige representerat av totalt 5 åkare. Rasmus Ottosson åkte i den högre divisionen ICC (Inter Continental Cup). Linus Ottosson, Arvid Rapp, Josefin Sjöström och Sandra Andrianen åkte i EC (Europe Cup). För Arvid, Josefin och Sandra innebar det internationell tävlingsdebut.
För ICC-åkarna handlade det bara om en tävling. På träningen startade Rasmus lite trevande men fann under de tre träningsdagarna successivt bättre och bättre linjer i banan.
Inför tävlingen såg vi möjligheter att göra en mycket bra placering. Rasmus förvaltade detta på bästa tänkbara sätt och gjorde en fantastisk insats med en personbästa placering i ICC-sammanhang. I mycket tuff internationell konkurrens körde han in på en 8:e plats och lämnade bakom sig starka åkare från USA, GBR och SUI. I det andra åket har Rasmus den 4:e högsta hastigheten i slutet av banan. GRATTIS Rasmus!!!
För åkarna i EC handlade det om två tävlingar. I den första för herrarna gjorde Arvid nytt personbästa med en låg 57-tid. Han har dock fortfarande en hel del att jobba på i starten och placeringen blev en blygsam 28:e plats. För Linus del hade träningen inte flutit som önskat och en lite irriterad hälsena gjorde inte saken bättre. Han åkte in på en 21:a plats i första åket och var bara 12 hundradelar från att få åka andra åket.
I den andra tävlingen hittade Arvid inte linjerna lika bra med en klart sämre tid som följd. Linus otur fortsatte och han tog återigen en 21:a plats. Denna gång med bara 4 hundradelar upp för att få åka det andra åket.
Under träningen hade båda tjejerna brottats med olika problem i banan. Josefin lyckades inte få någon stabilitet i kälken under träningen utan sladdade på de flesta rakorna och fick ta mycket stryk i ingångarna. I första tävlingen åkte Josefin trots det snabbt ner till kurva 13, men där höll det inte längre utan hon kom ut på sidan. En lite jobbig träningsvecka slutade med en tävling i moll även om man kunde se positiva tecken med bra position och hög hastighet innan välten. På grund av kälkproblemen avstod Josefin den andra tävlingen.
Även Sandra hade lite sladdtendenser under träningen, men var ändå taggad inför sin första internationella start. Första åket – superstart från Sandra och ett ganska bra åk ända ner till 13 innebar en 10:e plats efter första åket. Sensationellt bra för första tävlingsåk. Ett lite sämre åk i andra gör att hon ändå belägger en 12:e plats i det 19 ”man” starka fältet. I Sandra har Sverige nu fått även en kvinnlig skeletonåkare av internationell klass. Grymt bra!
I den andra tävlingen gör Sandra ett lite sämre åk i första, men i andra åket kommer hon tillbaka rejält och kör in på den 9:e snabbaste tiden. Återigen en 12:e plats totalt och en härlig debuthelg för Sandra. Super!!!
/P-A

Skribent: Örjan Eriksson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Swesliding facebook


Swesliding Flickr


 

 

 

 

Postadress:
Svenska Kälksportförbundet
Niclas Bentzer, Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Besöksadress:
Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Kontakt:
Tel: +46104764246
E-post: forbundet@swesliding...

Se all info