Hoppa till sidans innehåll

Rapport FIL kongress 2020

20 NOV 2020 15:49
  • Uppdaterad: 20 NOV 2020 15:49

Den 20 november genomfördes en något försenad och digital upplaga av FIL:s kongress 2020. Delegat från det Svenska Förbundet var vice ordförande Johan Ahlberg. Även förbundets GS Niclas Bentzer var med på kongressen. Total deltog närmare 140 personer från hela världen. 

En kort resume över beslut av större vikt som fattades på kongressen:

- Ett nytt  FIL Antidopingprogram röstades igenom av delegaterna. Ett antidopingrpogram som nu överrensstämmer med den uppdaterade världsantidopingkoden från WADA. 

- En ny strategisk plan "Slide 2026" röstades igenom. Den består av fem strategiska områden som tillsammans pekar ut den framtida riktningen för FIL. 

- Efter 26 år på posten avgick Josef Fendt (GER) som FIL:s president. Till ny president valdes tidigare Generalsekreteraren Einars Fogelis (LAT).

- Då platsen som Generalsekreterare blev ledig behövde den fyllas. Till ny Generalsekreterare valdes Dwight Bell (USA). 

- För att fylla platsen efter Dwight Bell valdes Sorin Buta (ROM) till ny medlem av FIL:s Exekutiva kommitté.

- FIL:s kongress 2022 beslutades att hållas i Lettlands huvudstad Riga. 

 

Följande orter tilldelades kommande mästerskap: 

Banrodel

Junior VM

2022 - Winterberg (GER)

2023 - Bludenz (AUT)

 

VM

2024 - Altenberg (GER)

 

Naturrodel

Junior VM

2022 - Jaufental (ITA)

 

Svenska Förbundet hade en motion inskickad om en ändring av FIL:s stadgar som innebar att Alpinrodel skulle erkännas som idrott inom FIL. Men då den nya strategiska planen "Slide 2026" röstades igenom beslutade förbundsstyrelsen att dra tillbaka motionen och istället låta Alpinrodel växa som idrott nationell och internationellt inom ramen för "Slide 2026". Där finns fler strategiska områden som pekar på att FIL i framtiden behöver utveckla enklare former av kälksport för att attrahera fler aktiva världen över. Det ger oss som förbund stora möjligheter att fortsätta utveckla idrotten Alpinrodel i Sverige och internationellt tillsammans med andra förbund, med stöttning från FIL. När Alpinrodel finns etablerat i fler länder är det dags att återigen motionera om att bli ny idrott inom det internationella förbundet. 

 

Kongressen avslutades med att flera nationer uttryckte sina djupaste tack till avgående presidenten Josef Fendt för sina 26 år på posten. 

Skribent: Niclas Bentzer
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Swesliding facebook


Swesliding Flickr


 

 

 

 

Postadress:
Svenska Kälksportförbundet
Niclas Bentzer, Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Besöksadress:
Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Kontakt:
Tel: +46104764246
E-post: forbundet@swesliding...

Se all info