Hoppa till sidans innehåll

Arbetshelg i Hammarstrand 2-4 oktober

10 SEP 2020 10:54
Svenska Kälksportförbundet tillsammans med Hammarstrands Rodelklubb har en stark önskan om att få till en öppning av banan i Hammarstrand säsongen 2020-2021. Men hjälp behövs från resten av kälksportsverige!
  • Uppdaterad: 10 SEP 2020 10:54

Det har gått några säsonger sedan banan i Hammarstrand byggdes upp för banrodel, skeleton och bob. Men till kommande säsong har förbundet tillsammans med Hammarstrands Rodelklubb en ambition om att banan ska kunna hållas öppen igen, om vädrets makter tillåter. Den totala avsaknaden av anläggningar för kälksportens idrotter banrodel, bob och skeleton är total i Sverige förutom anläggningen i Hammarstrand. Det blir extra tydligt i coronatider då möjligheten till träning och tävling utomlands är osäker. 

Ett öppethållande av banan i Hammarstrand skulle därför betyda otroligt mycket för möjligheten att utöva kälksport i Sverige. För såväl lokala åkare från orten som för föreningar från resten av landet. En öppen bana skulle även kunna ha en stor betydelse för orten i form av tillresande gäster och turister. 

För att undersöka möjligheterna till ett öppethållande har förbundsstyrelsen satt samman en arbetsgrupp bestående av Hasse Abrahamson, Lotta Stenqvist, Per-Anders von Scheele och Johan Ahlberg. 

Ett första steg inför vintern blir en arbetshelg 2-4 oktober. På agendan står röjning samt översyn av anläggningens olika delar så som vattenförsörjning, el, belysning, tidtagning och bankonstruktion. 

Ansvarig för arbetshelgen är Anders Söderberg och Roberth Klarqvist. Men det behövs fler folk och vi söker ytterligare 8 personer som är intresserade av att hjälpa till. Förbundet står för resa (samresa i bilar) samt boende i Hammarstrand. Först till kvarn gäller för de boendeplatser som finns, så vänta inte för länge att anmäla dig!

 


 

Har du frågor om arbetshelgen?

Kontakta Anders Söderberg på 070-620 17 77

 

Anmälan till arbetshelg i Hammarstrand! 

 


 

Har du frågor kring arbetet i stort med Hammarstrand inför den kommande säsongen? 

Kontakta Hasse Abrahamson på 070-6166499.

 


 

Skribent: Niclas Bentzer
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Swesliding facebook


Swesliding Flickr


 

 

 

 

Postadress:
Svenska Kälksportförbundet
Niclas Bentzer, Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Besöksadress:
Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Kontakt:
Tel: +46104764246
E-post: forbundet@swesliding...

Se all info