Hoppa till sidans innehåll

350 000 kronor till Svenska Bob och Rodelförbundet från Framåtfonden

21 MAR 2018 11:18
Bob och Rodelförbundet storsatsar för att få fler att upptäcka kälkåkning. Genom ett nytt tillskott från Framåtfonden kan förbundet köpa in två mobila enheter som ska möjliggöra att fler kommer i kontakt med idrotten.
  • Skapad: 21 MAR 2018 11:18

– Nu kan vi tillgängliggöra vår idrott för fler människor, säger Bob och Rodelförbundets Niclas Bentzer

Svenska Bob och Rodelförbundet är ett av tio förbund som får pengar ur Svenska Spels och Riksidrottsförbundets Framåtfond. Stödet från fonden uppgår till 350 000 kronor och ska introducera kälkåkning för fler människor. Genom att skapa mobila enheter i form av två släpvagnar med kompletta utrustningar för kälkåkning kan tävling, träning och prova-på-verksamhet genomföras på olika platser runt om i landet av förbundet och föreningar.

– Varje sluttning är en potentiell anläggning för kälkåkning. Genom den här satsningen vill vi utveckla lokala samarbeten mellan Bob och Rodelförbundet, skolor och anläggningar som kan erbjuda möjligheter till kälkåkning på snö, säger Niclas Bentzer.

En enhet stationeras i Umeå för verksamhet längs norrlandskusten samt inlandet och en i Stockholm för verksamhet från Dalarna och söderut.

Förbundet – som är ett av de minsta specialidrottsförbunden – hoppas utöka både antalet föreningar och aktiva.

– Vi siktar på att etablera två nya föreningar under år 2018 och fyra nya föreningar under år 2019.

Framåtfonden är ett initiativ från Svenska Spel och Riksidrottsförbundet som ger specialidrottsförbund en möjlighet att söka medel för att testa nya former av fysisk aktivitet och få fler människor i rörelse. Det är andra året som pengar delas ut genom Framåtfonden och i år får tio förbund dela på drygt fyra miljoner kronor.

– Framåtfonden är ett fantastiskt initiativ som kan göra skillnad på riktigt. Specialidrottsförbunden har många idéer på att få fler i rörelse men saknar många gånger de ekonomiska musklerna för att förverkliga dem. Med Framåtfonden vill vi göra det enklare att förverkliga idéerna och få fler i rörelse, säger Nicklas Biverståhl sponsringschef på Svenska Spel.

 

För mer information, kontakta:

Johan Söderkvist, PR, Svenska Spel
070-24 53 116, This is a mailto link

 

Om Framåtfonden

Framåtfonden är ett nytt initiativ. Genom Framåtfonden ger Svenska Spel och Riksidrottsförbundet varje år samtliga specialidrottsförbund en möjlighet att söka medel för att testa idéer kring nya former av fysisk aktivitet för att få fler i rörelse och skapa rörelseförståelse för fler. Förbund som beviljas pengar från fonden i år är Basketbollförbundet, Orienteringsförbundet, Bob & Rodelförbundet, Volleybollförbundet, Bordtennisförbundet, Judoförbundet, Tennisförbundet, Rugbyförbundet, Danssportförbundet och Ishockeyförbundet.

Mer info finns på rf.se

 

Skribent: Niclas Bentzer
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Swesliding facebook


Swesliding Flickr


 

 

 

 

Postadress:
Svenska Kälksportförbundet
Niclas Bentzer, Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Besöksadress:
Torsgatan 15A
931 38 Skellefteå

Kontakt:
Tel: +46104764246
E-post: forbundet@swesliding...

Se all info